29 / 04 / 2024

Tapu ipoteği karşılığı kredi şartları!

Tapu ipoteği karşılığı kredi şartları!

Bankalardan nakit ihtiyacı için ya da konut satın almak için kredi kullanılabiliyor. Kredi türleri arasında tapu ipoteği karşılığı kredi da yer alıyor. Peki, tapu ipoteği karşılığı kredi şartları nelerdir?



Tapu ipoteği karşılığı kredi şartları!

Kredi, Belirli miktardaki satın alma gücünün, belirli bir süre için ve geri verilmek üzere bir bedel (genellikle faiz) karşılığı gerçek ya da tüzelkişilere verilmesi işlemi olarak ifade ediliyor.


Bankalardan nakit ihtiyacı için ya da konut satın almak için kredi kullanılabiliyor. Kredi türleri arasında tapu ipoteği karşılığı kredi da yer alıyor.


Bu kredi türünde, bir taşınmaz mal teminat olarak gösterilerek kredi veriliyor. Peki, tapu ipoteği karşılığı kredi şartları nelerdir?


Tapu ipoteği karşılığı kredi şartları

-36 aya kadar vade ile aylık, 3 aylık dönemler veya değişken taksitlerle geri ödeme seçenekleri vardır.

-Belirli ve düzenli bir geliri olan (ticari nitelikli müşteriler hariç) ve istihbaratı olumlu olan gerçek kişilere kullandırılır.

-Kredi kullanan kişiye, Hayat Sigortası yapılır.

-Konut Paket Sigortası yaptırılır ve her yıl yenilenir.

-Kredinin limiti, ipotek alınacak gayrimenkulün ekspertiz değerinin %75’i ile sınırlıdır. (Bu şartlar bankadan bankaya değişkenlik gösterebilir.)


Tapu ipoteği karşılığı kredi kullanmak için gerekli belgeler ile birlikte kredi kullanılmak istenen bankaya müracaat ediliyor.


Nüfus cüzdanı veya sürücü belgesinin aslı ve fotokopisi,

Gelir durumunu gösterir belge (Ücretli iseniz; maaşınızın üzerinde kısıtlama olmadığına dair kurum yazısı, Emekli iseniz; maaş aldığınız bankalardan onaylı maaş hesaplarının ekstresi),

İkametgah belgesi veya borçlu adına kayıtlı en son tarihli telefon, elektrik, gaz, su vb. faturalardan birinin fotokopisi,

Teminat olarak alınacak gayrimenkulün kat mülkiyeti veya kat irtifakı tapusunun fotokopisi,

Gayrimenkulün ekspertiz raporu gereklidir.



Tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalar!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön