27 / 04 / 2024

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.




Tapu işlem başvurularının gerçekleştirildiği Web Tapu işlemlerine giriş yapabilmek için artık 2 aşamalı giriş ile kimlik doğrulama yapılması gerekli. Söz konusu konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “1 Kasım 2023 tarihi itibarı ile girilen ilanlar için getirilmiş olan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’ne ek olarak şimdi de tapu işlem başvurularına giriş yaparken ek güvenlik sistemi devreye alındı. Kullanıcılar Web Tapu sistemine giriş yapmak istedikleri zaman, 2 aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekli. Söz konusu bu iki aşamalı giriş, e-Devlet şifresine ek bir güvenlik katmanı şeklinde tasarlandı. Ayrıca iki aşamalı giriş ile e-Devlet Kapısı şifrenizi başka biri bilse bile e-Devlet Kapısı üzerinden web tapu sistemine giriş yapılamıyor” diye konuştu.

GİRİŞ YAPILMASI İÇİN GEREKLİ OLAN BİLGİLER
  

Yaptığı açıklamada iki aşamalı giriş özelliğinin açılabilmesi için öncelikle e-Devlet Kapısı hesabına tanımlı kimlikle doğrulanmış telefon numarası olması gerektiğine değinen Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Kimlikle doğrulanmış olan telefon numarası olan kullanıcılar; e-Devlet Kapısı web uygulaması “Şifre ve Güvenlik Ayarlarım” sayfasında bulunan “İki Aşamalı Giriş İşlemleri” adlı işlem menüsü aracılığıyla, e-Devlet Kapısı mobil uygulamasından ayarlar sayfasında bulunan “İki Aşamalı Giriş İşlemleri” isimli işlem menüsü ile iki aşamalı girişi açabilir ve kapatabilirler” dedi. 

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

TELEFON NUMARASI KİMLİKLE DOĞRULANABİLİYOR

Mustafa Hakan Özelmacıklı açıklamasında “Kimlikle doğrulanmış olan telefon numarası, söz konusu sisteme tanımlanmış olan telefon numarasının kişiye ait olduğuna dair doğrulamaların kullanıcının kimliğiyle gerçekleştirilmesi işlemidir. Söz konusu kimlikle doğrulanmış olan telefon numarası iki aşamalı giriş yöntemiyle e-Devlet Kapısı'na girişlerde kullanılıyor. Söz konusu kimlikle telefon numarası doğrulama işlemi birden çok yöntemle gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca bunlardan birincisi NFC teknolojisi kullanılarak doğrulama. Bu işlemde için, NFC teknolojisine sahip olan bir cihaz ve yeni çipli kimlik kartına sahip olmanız halinde e-Devlet’teki "İletişim Seçeneklerim" sayfasında Kimlikle Telefon Numarası Doğrulama adımlarını izleyerek işlemlerini tamamlanabiliyor. 2. yöntem de, e-İmza, Mobil İmza ve T.C. Kimlik Kartı ile Giriş Gerçekleştirerek Doğrulama seçeneği. e-Devlet Kapısı web uygulamasına e-imza, mobil imza ya da T.C. kimlik kartı ile giriş gerçekleştirmeniz halinde beyan edeceğiniz telefon numarasını yalnızca SMS ile doğrulayarak kimlikle doğrulanmış telefon numarası durumuna getirebiliyorsunuz. Son yöntem olarak da PTT’den doğrulama yapmanız gerekli. Kimliğinizle beraber PTT şubelerine giderek beyan edeceğiniz telefon numarasını kimlikle doğrulanmış telefon numarası şeklinde tanımlayabilirsiniz. Bunun için de 4 lira bir işlem ücreti talep ediyor” diye konuştu.
  

Kayıtlı cihaz özelliğinin kullanabilmesi için uygulama marketlerinden güncel olarak e-Devlet mobil uygulamasının indirilmesi gerektiğine değinen Mustafa Hakan Özelmacıklı, “İki aşamalı giriş özelliği açıldıktan sonra ilk defa e-Devlet Kapısı mobil uygulamasına giriş gerçekleştirilmek istendiğinde, giriş yapmış olduğunuz cihazı kayıtlı cihazınız olarak kaydetmek isteyip istemediğiniz soruluyor. Ayrıca bunun dışında mobil uygulamada Profilim > Ayarlar > İki Aşamalı Giriş İşlemleri > Kayıtlı Cihaz İşlemleri adımlarını izleyerek kullanmış olduğunuz mobil cihazı kayıtlı cihaz duruma getirebilirsiniz. Eğer kullanılmış olan cihazı kayıtlı cihazınız olarak kaydederseniz, sonrasında mobil uygulamaya aynı cihazla giriş yaptığınızda kısa mesaj almaya gerek kalmadan yalnızca şifrenizle iki aşamalı olarak giriş yapabilirsiniz” dedi.

İstanbul'un Ekim ayı zam şampiyonu açıklandı: Pardösü, kazak, manto ve ceket fiyat artışında zirvede! 

O ilde ucuz arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Kayseri Büyükşehir'den 3 yıllığına kiralık gayrimenkul!


Geri Dön