04 / 05 / 2024

Tapu Kadastro yeni projelerle dünyaya açılacak!

Tapu Kadastro yeni projelerle dünyaya açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Yeni dönemde bakanlığımızın çok geniş alanda yeni projeleri var. Tapu Kadastro, hayata geçirilecek yeni projemizle dünyaya açılacak. " dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bakanlık olarak 7 Haziran'dan sonra yeni projelerini hayata geçireceklerini aktardı.


Bakanlık olarak çok geniş bir alana hizmet ettiklerini vurgulayan Güllüce, "Yeni dönemde bakanlığımızın çok geniş alanda yeni projeleri var. Tapu Kadastro, hayata geçirilecek yeni projemizle dünyaya açılacak. Kadastro modernleşecek ve bu projeyi de dünyada sayılı ülkeler uyguluyor. İller Bankası'nı geliştirerek dünya pazarına açmayı düşünüyoruz. Afrika ve Asya pazarlarında müşavirlik firması olarak iyi bir birikimi olan İller Bankası'nı buralarda hizmete açmayı hedefliyoruz" dedi.


Güllüce, bakanlık olarak depolama, katı atık, atık su tesisleri projelerini tamamlayarak, yeni projelerle 2023 hedeflerine doğru ilerleyeceklerini bildirdi.


Türkiye'nin "dünya ile boy ölçüşecek" bir konuma geldiğini ifade eden Güllüce, şöyle konuştu: "Şehirlerin ruhunu göze alan bir kentsel dönüşüm çalışması kapsamında çalışmalar var. Kentsel dönüşümü hızlandıran, çoğaltan, teşvik eden yapıya doğru gidiyoruz. 129 belediyeye yetki vermiş durumdayız ve patır patır diğerleri de geliyor. Talepler doğrultusunda bunları artırmayı düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm Türkiye'de milyarlarca dolarlık bir projedir, katrilyonluk rakamlarla ifade edilen bir projedir. Türkiye'deki kötü yapı stokunu hızla bitirecek hamle çalışması yapıyoruz. Yeni dönemde, yeni Türkiye'yi, yeni projelerle 2023'e hazırlayacağız.


Star


Geri Dön