28 / 04 / 2024

Tapu kaydı düzeltme davası dilekçe örneği!

Tapu kaydı düzeltme davası dilekçe örneği!

Tapu kaydı düzeltme davası Sulh ya da Asliye Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile yapılacak müracaat ile açılabiliyor. Peki, tapu kaydı düzeltme davası dilekçesi nasıl yazılır?



Tapu kaydı düzeltme davası dilekçe örneği!

Türk Medeni Kanunu'nun 1027 maddesi gereğince, ilgililerin yazılı rızaları olmadıkça, tapu memuru, Tüzük kuralları uyarınca re'sen düzeltilmesi mümkün olan basit yazı yanlışlıkları (adi yazım hataları) dışında, mahkeme kararı olmadıkça, hiçbir düzeltmede bulunamıyor.


Tapu kaydında düzeltim davaları genelgesi gereğince taşınmazın aynına ilişkin bulunan bu davaların, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 12. maddesi uyarınca taşınmazın bulunduğu yer mahkemesinde açılması gerekiyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi tapu kaydı düzeltme davası Sulh ya da Asliye Hukuk Mahkemesinde açılabiliyor. Bu davada özet olarak; Tapu kayıtlarında kimlik bilgilerinin yanlış yazıldığının fark edilmesiyle, düzeltilmesi için açılan davalarda, davacı taraf tapu kayıtlarındaki kimlik bilgilerinin nüfus kayıtlarına uygun hale getirilmesini talep ediyor. 


Dava için mahkemeye bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, tapu kaydı düzeltme davası dilekçesi nasıl yazılır? Tapu kaydı düzeltme davası dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


Tapu isim tahsisi için dilekçe örneği..


NÖBETÇİ SULH HUKUK MAHKEMESİNE …………….


DAVACI        : Ad Soyad Adres TC Kimlik no


DAVALI        : …… ………… TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ


DAVA            : TAPUDA İSİM VE SOY İSİM  TASHİHİ



AÇIKLAMA  :  İzmir  ili ……….. ilçesi ………………….mahallesi  ………….. ada ………………. Parselde  kayıtlı taşınmazda …………….. olan ismim ……………..olarak yazılmıştır.


DELİLLER : Nüfus kaydı şahit beyanı vediğer resmi kayıt ve sair belgeler.


SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıkladığım sebeplerden dolayı ve yine yukarıda pafta ve parsel numaralarını belirttiğimiz tapu kaydında …….. ismimin …… olarak değiştirilmesini  saygılarımla arz ederim.  …./…./2013


Davacı


Tapu kaydında düzeltim davaları genelgesi!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön