07 / 05 / 2024

Tapu müfettişlik sınavı!

Tapu müfettişlik sınavı!

Tapu Müdürlüğü Müfettiş yardımcılığına atanabilmek için, yapılacak yarışma sınavını kazanmak şartı aranıyor. Sınavın açılmasına Başkanın teklifi ve Genel Müdürün onayıyla karar veriliyor. İşte Tapu müfettişlik sınavı...



Tapu müfettişlik sınavı!

Tapu Müdürlüğü Müfettiş yardımcılığına atanabilmek için, yapılacak yarışma sınavını kazanmak şartı aranıyor. Sınavın açılmasına Başkanın teklifi ve Genel Müdürün onayıyla karar veriliyor.


Yarışma sınavına gireceklerde aranan şartlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.


Kimler tapu müfettişi olabilir?

MADDE 20 – (1) Yarışma sınavına katılabilmek için;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara sahip olmak,


b) En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ile harita, harita kadastro, geomatik, jeodezi, jeodezi ve fotogrametri mühendisi yetiştiren bölüm ve fakültelerden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,


c) Sağlık durumu, her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli olmak,


ç) Genel Müdürlükçe tespit edilecek KPSS puan türünden sınav ilanında belirtilen taban puanı almış olmak,


d) Yarışma sınavının yapıldığı gün itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,


e) Müfettişlik davranış, karakter ve niteliklerini taşımak,


gerekir.


(2) Sınavda başarı gösterenlerin müfettiş yardımcılığına atanmaları, başarı sırasına göre yapılır.


Sınav yöntemi

MADDE 21 – (1) KPSS’ den Genel Müdürlükçe ilan edilen puan türünden yeterli ve geçerli puanı almış ve yapılan puan sıralamasında alınması öngörülen müfettiş yardımcısı sayısının en fazla 6 katı içerisine girmiş olan adaylar arasında yapılacak olan müfettiş yardımcılığı yarışma sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşur.


(2) Yazılı sınav klasik veya test olarak yapılabilir.


(3) Yazılı sınavda başarılı olanlar, sözlü sınava çağrılır.


Yarışma sınavı ilanı

MADDE 22 – (1) Yarışma sınavı ilanı atama yapılması planlanan kadro sayısı, sınavın yapılacağı tarih, sınav konuları ve şekli, değerlendirme yöntemi, adaylarda aranacak nitelikler, istenilen belgeler, başvuru yeri ve süresi belirtilerek, Türkiye genelinde dağıtımı yapılan tirajı en yüksek ilk beş gazeteden ikisinde en az bir kez ilan edilmek suretiyle yapılır. İlan, sınav tarihinden en az bir ay önce yapılır. Ayrıca ilan örneği Genel Müdürlük resmi internet sayfasında yayınlanır.


(2) Son başvuru tarihi ile sınav tarihi arasındaki süre 15 günden az olamaz.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu nasıl kurulur?



Geri Dön