Kent Haberleri

Tapu sahipleri dikkat! Dublörlü satış oyunu ağızları açık bıraktı!

Mega kent İstanbul'da sahte kimlikli dublör kullanarak tapu dairesinde başkasına ait plan bir arsanın satışını yapmaya çalışan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin tapu sahibinin adına sahte kimlikle açtıkları banka hesabına arsanın parasının gönderilmesini sağladıkları belirtildi.

Mega kent İstanbul'da sahte kimlikli dublör kullanarak tapu dairesinde başkasına ait olan bir arsanın satışını gerçekleştirmeye çalışan 2 şüpheli yakalandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre atılan imzadan şüphelenerek polisi arayan tapu dairesi yetkilileri sayesinde son anda önlenen dolandırıcılıkta, şüphelilerin tapu sahibinin ismine sahte bir kimlikle açtıkları banka hesabına arsanın parasının gönderilmesini sağladıkları belirtildi. İşte ağızları açık bırakan dublörlü satış oyununun detayları...

Pek çok kişiyi hayrete düşüren olay ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre İzmir'de oturan ve İstanbul'da Başakşehir, Güvercintepe bölgesinde tapulu arsası olan  iş insanı A.D., 10 Eylül 2024 tarihinde  tapu dairesine başvuru yaparak,  arsasını satmak istediğini söyledi. Daha sonra alıcı ile beraber tapu dairesine gelen sözde A.D. işlemlerden sonra da satış için imza attı.

Fakat tapu dairesi yetkilileri A.D.'nin imzasının eski imzasına benzemediğini fark eder etmez polise haber verdi. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, A.D. olduğunu belirterek, satış için imza atan kişinin gerçek kimliğinin Muharrem Ç.(50) olduğunu belirledi.


Yaşanan bu gelişme üzerine Muharrem Ç. ve yanındaki suç ortağı Ali G.(41) gözaltına alındı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin, tapu sahibi A.D. ismine sahte kimlikle bir banka hesabı açtıkları ve söz konusu arsanın bedeli olan 1 milyon 500 bin Türk Lirası'nın bu hesaba gönderilmesini sağladıkları belirlendi. Şüphelilerin kimlik ve tapu bilgilerine ulaştıkları A.D. ismine sahte kimlik çıkardıkları, arsası için ilan vererek onun haberi olmadan satışını gerçekleştirmeye çalıştıkları belirlendi. Şüpheliler arasında yer alan Muharrem Ç.'nin daha önceden 6, Ali G.'nin ise bir suç kaydı olduğu tespit edildi.

Dolandırıcılık Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanmış olan şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

 

Ankara ve Kırklareli’de 6 bin TL’den başlayan bedellerle kiralık araziler!

Konut almak isteyenler dikkat! Her ilanda yazana inanmayın! Evler gerçek değerinin üzerinde satılıyor!

TOKİ’den Tekirdağ’a 1.318 konutluk 3 yeni proje geliyor!