Emlak Terimleri

Tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

Tapu trampa işlemi, bir taşınmazın başkaca bir taşınmazla değiştirilmesi işlemine deniyor. Peki, tapu trampa harcı 2022 ne kadar? Trampa işlemi ile iki ayrı kişi, tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devredebiliyor

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında trampa da yer alıyor. Trampa işlemi ile iki ayrı kişi, tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devredebiliyor. Bu işlem için gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve tapu harcı ödemesi yapılması gerekiyor.

Tapu trampa işleminde bulunacak kimseler, bu işlem için ne kadar masraf ödeyeceğini merak ediyor. Peki, tapu trampa harcı 2022 ne kadar? Tapu trampa harcını kim öder? Tapu trampa için gereken belgeler nelerdir?

TAPU TRAMPA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Tapu trampa işleminde her iki taraf da, satım sözleşmesi ile kıyaslanırsa, hem alıcı hem satıcı durumunda oluyor. İşlem için öncelikle randevu alınması ve gerekli belgelerin temin edilerek günü ve saatinde tapu memuruna teslim edilmesi gerekiyor. 

Tapu trampa işleminde harç her iki taraftan da isteniyor. Her iki taraf da hem  alıcı hem satıcı sıfatına sahip olduğu için, bedelli satışlardaki gibi harcın tek bir tarafa yüklenmesi mümkün olmayabiliyor.

TAPU TRAMPA İŞLEMİ İÇİN GEREKEN BELGELER

1-)Kimlik Belgesi Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik belgeleri 

2-)İşlemde temsil var ise temsile ilişkin Vekaletname, yetki belgesi vb. Belge 

3-)Gerçek kişilerde fotoğraf 1’er adet 6*4 ebatlarında vesikalık 

4-)Zorunlu deprem sigortası Bina nitelikli taşınmazlarda 

5-)Emlak beyan değeri belgesi Taşınmazın bulunduğu belediyeden alınmış
 

TAPU TRAMPA HARCI 2022 NE KADAR?

TAPU HARCI :İlgili belediyece bildirilen emlak beyan değerinden, yüksek olan esas alınarak bu değer üzerinden, bundan yüksek bir değer bildirilmesi halinde bildirilen değer üzerinden her iki taraftan her yıl belirlenen oranla tapu harcı tahsil edilir.(492 sy.Harçlar Kanunu 4 sayılı tarifesi 20-a pozisyonu gereği)

Tapu döner sermaye harcı 2022 ne kadar?

Arsa tapu harcı 2022 ne kadar?

Emlakçı komisyonu 2022 ne kadar?