05 / 05 / 2024

Tapuda randevu krizi!

Tapuda randevu krizi!

Başlayan kademeli normalleşmeyle beraber tapuda adeta randevu krizi yaşanıyor. İşte o yakınmalardan bazıları...



Başlayan kademeli normalleşmeyle beraber tapuda adeta randevu krizi yaşanıyor. Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre, mağdur olan vatandaşların konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

Zafer: "Web tapu diye bir sistem yapmış devlet ama kimse randevu alamıyor. Eskiden gider tapuya başvuru yapardık satışımız olurdu o gün içinde. Son 1 aydır kimse randevu alamıyor. İnsanlar artık noterlerden satış yapmaya başladılar."

Tapuda randevu krizi!

Berkay: "Bir aydır tapu girişi yapamıyoruz bu sorunu artık çözün. İnsanlar mağdur oluyor."

Süleyman: "Vatandaşlar bu konuda çok mağdur. Web tapu üzerinde yapılan randevu işlemlerine randevu yanıtı gelmiyor. Aynı gün gelmesi lazım. 1 hafta oldu başvuruyu yapalı halen randevu yanıtı beklemekteyim."

Gözde: "Tapu işlemleri için randevu almak çok zor. Bir ay sonraya randevu alınabiliyor. Bir ay sonrası için randevu aldık, gittik. Bina yönetim planı almamız gerekiyor. İşlem için ücret ödenmesi gerekiyor. Bunun için de telefona şifre geleceği söylendi. 45 gün geçmesine rağmen bir şifre ulaşmadı. Bildirmek için gittiğimizde randevumuz olmadığı için içeri almıyorlar. Bu şifre hiç ulaşmazsa ne yapacağız? Bu kadar gün gelmemesi normal mi?"

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden tapu randevu açıklaması!

Tapu harç tahsilatları konut fiyatlarını nasıl etkiledi?


Geri Dön