Emlak Terimleri

Tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Tapuda yapılacak tüm işlemler için randevu alınması gerekiyor. Kimi zaman alınan randevulara vaktinde gidilemiyor. Peki, tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?Tapu randevusu, tapu dairesinde herhangi bir işlemi olan kişişlerce alınıyor

Tapu alım satım işlemi de dahil yapılacak tüm işlemler için randevu alınması gerekiyor. Tapu randevusu, tapu dairesinde herhangi bir işlemi olan kişişlerce alınıyor. Randevusuz gidenler tapudaki işlemlerini halledemeden dönebiliyor. 


 
Tapu randevusu telefonla ayarak ya da online bir şekilde alınabiliyor. Tapu randevusu almak için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün 181 numaralı çağrı merkezini arayarak randevu talebi oluşturabilirsiniz. 

Online tapu randevusu işlemi için http://randevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılması gerekiyor. Bu linke giriş yapıldıktan sonra kullanıcının önüne çıkan sözleşme okunduktan sonra "Kullanıcı sözleşmesini okudum ve kabul ediyorum." butonunun işaretlenmesi ve güvenlik kodunun girilmesi gerekiyor.

Güvenlik kodu girildikten sonra; kimlik doğrulama, iletişim bilgileri, müdürlük seçimi, işlem seçimi, randevu tarihi gibi adımlar izlenerek doğru bilgilerin yapılması ve son olarak randevunun onaylanması gerekiyor. 

Tüm bu işlemler için 30 dakikalık bir süre veriliyor. Bu süre sonunda onaylanmayan randevular ise geçersiz sayılıyor. Bazı işlemler, tapulara ilişkin bilgi edinilecek hususlar Web tapu sistemi üzerinden de yapılabiliyor. Bu nedenle tapu dairesine gitmeden önce vatandaşların Web tapu sistemini de incelemeleri faydalı oluyor.

TAPUDAN ALINAN RANDEVU KAÇ GÜN GEÇERLİ?

Tapu dairesine gecikme 15 dakikayı geçerse, randevu iptal ediliyor. Bu nedenle tapudan alınan randevunun geçerliliği birkaç gün sürmüyor. 

Ayrıca; https://randevu.tkgm.gov.tr adresinden tapu randevu sorgulama ve iptal etme işlemleri yapılabiliyor.

TAPU İÇİN ALICIDAN VE SATICIDAN İSTENEN BELGELER

Satıcıdan talep edilen evraklar şunlardır:

Tapunun aslı ya da fotokopisi
1 adet fotoğraf
Nüfus cüzdanının aslı ile fotokopisi
Vergi borcunun olmadığına dair belediyeden alınmış belge
Tapu işlemleri emlakçı tarafından yapılıyor ise vekaletname
Alıcıdan talep edilen evraklar şunlardır:

2 adet fotoğraf
Nüfus cüzdanının aslı ile fotokopisi
Tapu işlemleri ile emlakçı ilgileniyor ise vekaletname

 

1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır?

Ev alırken tapu masrafını kim öder?

Tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?