16 / 05 / 2024

Tapu'dan yabancılara özel gayrimenkul portalı!

Tapu'dan yabancılara özel gayrimenkul portalı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye'den gayrimenkul edinmek isteyen yabancıların başvuru sürecinden itibaren doğru yönlendirilmesi için bilgi portalı kurdu. 



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye'den gayrimenkul almak isteyen yabancıların başvuru sürecinden itibaren doğru yönlendirilmesi için istatistiki veriler, gayrimenkul edinimi yoluyla vatandaşlık kazanımı hakkındaki tüm bilgiler ve tapu müdürlüklerinden randevu alınması gibi her türlü bilgi akışının sağlandığı bir bilgi portalını kurdu.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, "Your Key Turkey" web adresli, 4 dilde aktif hizmet veren portalda, çok yakın zamanda Rusça, Fransızca ve İspanyolca hizmet de sunulacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının doğru yönlendirmek, yatırım kararlarına ilişkin verilere erişim sağlamak, başvuru süreçlerinde ve sonrasında taşınmaz edinimi ve vatandaşlık kazanımı başta olmak üzere tapu ve kadastro ile ilgili tüm işlemlerine yardımcı olmak için "devlet güvencesi" altında hizmet sunan "Yabancılar Bilgi Portalı (Your Key Turkey)"nı hazırladı.

Portal ile taşınmaza yönelik her türlü hukuki bilgi ve iş akışlarından yabancı ülke vatandaşlarının taşınmaz edinimine yönelik istatistiki bilgilere, gayrimenkul edinimi yoluyla vatandaşlık kazanımına ilişkin her türlü bilgiye ulaşım sağlanabilecek.

Ayrıca taşınmaza ilişkin mekansal veri ile yatırım yoğunluğu haritaları ve analizlerine, ülkemizden taşınmaz alabilen ülke vatandaşları bilgisine, e-randevu sistemi aracılığıyla tapu müdürlüklerinden randevu alınmasına kadar pek çok bilgiye de erişilebilecek.

Ayrıca yabancılara detaylı soruları ve bilgi talepleri için de sitedeki form aracılığıyla başvuru yapma imkanı da sunulacak. Bir iş günü içinde de bilgilendirme yapılacak.

7 dilde hizmet verecek

Türkçe, İngilizce, Arapça ve Almanca dillerinde aktif hizmet veren portala ilerleyen zamanlarda Rusça, Fransızca ve İspanyolca dilleri de eklenerek toplam 7 dilde hizmet verilecek.

Portalın web adresi "wwwyourkeyturkeygovtr" adresi ile sosyal medya hesaplarından da aktif olarak hizmet verilecek. "Your Key Turkey", yabancı yatırımcılara sunduğu hizmetler açısından da alanında bir ilk olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı portalı tanıtmak için web sayfasına ek olarak işlem rehberi, broşür, afiş, el ilanı, katalog, magazin, dergi gibi pek çok basılı materyaller hazırladı.

10 ülkede 12 farklı temsilcilik açılacak

Yurt dışında yaşayan vatandaşların tapu işlemlerine kolaylık sağlamak ve yurt dışına gayrimenkul satışını artırmak için 10 ülkede toplam 12 temsilcilik açılacak.

İlk olarak, Bakü Büyükelçiliği, Berlin, Düsseldorf, Paris ve Brüksel'deki başkonsolosluklarda tapu işlemleri için temsilcilikler hizmet verecek.

Ayrıca Doha, Kuveyt, Üsküp, Oslo, Lefkoşa, Londra ve Stuttgart'ta konsolosluk dışında ofis kiralanarak tapu işlemleri için temsilcilikler açılacak.

Açılan temsilciliklerde Tapu ve Kadastro Müşaviri ve Tapu ve Kadastro Ataşesi görevlendirilecek.

10 ülkede emlak ofisi açılacak!


Geri Dön