19 / 05 / 2024

Tapusu olanlar görmedim duymadım demeyin! Yoksa misliyle ceza ödeyeceksiniz!

Tapusu olanlar görmedim duymadım demeyin! Yoksa misliyle ceza ödeyeceksiniz!

Tapusu olanlar için önemli bir duyuru yapıldı. Son gün 31 Mayıs. Elinizi çabuk tutun. İşte detaylar!



CEZA ÖDEME DURUMUNUZ VAR!

Vergi mükellefi statüsünde olan tapu sahiplerinin borçlarını e-devlet vasıtasıyla sorgulanabilir. Muafiyet şartlarını taşımayan gayrimenkul sahiplerinin emlak vergisi ödemeleri gerekmiyor.

Her sene iki taksit halinde ödenen emlak vergisinin ilk ve ikinci taksitini belirlenmekte olan süre içerisinde ödemeyenlere gecikme faizi de üzerine konmaktadır. Emlak vergisinin son gün olan 31 Mayıs tarihine kadar ödenmemesi halinde 1.6 oranında faiz uygulanacağı da unutulmamalıdır.

EMLAK VERGİSİ SORGULAMA!

Mart, Nisan ve Mayıs ayları içinde birinci taksit, Kasım ayında olacak şekilde ve ikinci taksit ödemelerinin yapıldığı emlak vergisinde borcunuzu öğrenmek için e-Devlet sistemi ile ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hizmet verdiği İnternet Vergi Dairesi’ne giriş yaparak emlak vergisi borç sorgulaması kolaylıkla yapılabilir.

http://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu web sitesi üzerinden emlak verginizi öğrenmeniz ve borçlarınızı ÖDEYEBİLİRSİNİZ.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak vergilerini ödemek için farklı yollar yer alıyor. Belediyeye yapılacak olan emlak vergisi ödemesi için kişilerin şahsen giderek ödeme yapmak mümkündür. Emlak vergisini ödemek için bağlı olduğunuz belediyeye gitmek istemiyor iseniz, online olarak da ödeme yapabilir ya da bankanız ile ödeme yapabilirsiniz. Bazı belediyelerin de web sitelerinde vergi ödeme ve borç sorgulama seçeneği bulunmaktadır.

Ödeme yollarını şu şekildedir;

  • Gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin banka hesabına havale veya EFT yapabilirsiniz. Bunu yaparken ise resmi internet sitesinde paylaşılmakta olan IBAN numaralarını kullanınız,
  • Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesinde de ödeme seçeneği bulunuyor.
  • E- Devlet platformu üstünden hem emlak verginizi hem de başka vergilerinizi platformdaki “İnternet Vergi Dairesi” seçeneği ile görüntüleyebilir ve ödeme yapılabilir.
  • Ayrıca çoğu bankanın cep şubesi uygulamalarında "ödemeler" bölümünden emlak vergisi ödemesi seçeneği yer alıyor.

Geri Dön