28 / 04 / 2024

Tarihi Altıeylül Ortaokulu’nu yıkma planı Danıştay’a takıldı!

Tarihi Altıeylül Ortaokulu’nu yıkma planı Danıştay’a takıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur’un döneminde imar planı değişikliğiyle tarihi Altıeylül Ortaokulu’nun yıkılmasına ve buranın ticari alan gösterilmesine karşı 6 sene önce açılan davada, Danıştay'dan iyi haber geldi. Yüksek Mahkeme, söz konusu okulun yıkılamayacağına hükmetti.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur’un döneminde imar planı değişikliğiyle tarihi yapı olan Altıeylül Ortaokulu’nun yıkılmasına ve buranın ticari alan gösterilmesine karşı 6 sene önce açılan davada, Danıştay'dan iyi haber geldi. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre CHP eski Altıeylül İlçe Başkanı Yusuf Yüksel ve avukat Ersin Dinçkal, Altıeylül Ortaokulu’nun yıkılması ve yerine alışveriş merkezi yapılması için AKP’li belediyenin imar planı değişikliği kararına karşı 6 sene önce açtıkları davayı kazandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı AKP’li Edip Uğur döneminde, tarihi Altıeylül Ortaokulu’nun yıkılarak yerine alışveriş merkezi projesi yapılması kararının durdurulması için, 6 yıl önce açılan davada, Balıkesir İdare Mahkemesi, okul binasının yıkılamayacağına hükmetti.

Konu ile ilgli olarak aktarılan bilgilere göre Büyükşehir Belediyesi avukatları Bursa Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz etti. Verilen detaylara göre bölge İdare Mahkemesi de yerel mahkemenin kararını yerinde bularak yapılan itirazları da reddetti.

Sözcü'den Halil Ataş imzalı habere göre Büyükşehir Belediyesi avukatları bu kez de kararı Danıştay’a taşıyıp, itiraz etti. Tartışmalı projeye son noktayı koyan Danıştay, Altıeylül Ortaokulu binasının yıkılamayacağına hükmetti.

Tarihi Altıeylül Ortaokulu’nu yıkma planı Danıştay’a takıldı!

“TARİHİ ESER RAPORU TUTULDU”

Verilen bilgilere göre söz konusu dönemde projeye karşı dilekçe verdiklerini ve hiçbirinin ciddiye alınmadığını kaydeden eski CHP Altıeylül İlçe Başkanı Yusuf Yüksel, “Dava sürecini yakından takip ettik. Avukatımız Ersin Dinçkal, sonucun takipçisi oldu.  İzmir  Müzeler Müdürlüğü’nden heyetler geldi. Altıeylül Ortaokulu binasının tarihi eser olduğu, yıkılmaması gerektiği konusunda rapor da hazırladılar. Rapor sonuç verdi ve biz de davayı kazandık” dedi.

“ÇABALARINDAN DOLAYI KUTLUYORUM”

CHP Balıkesir 24. Dönem Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş de yaptığı açıklamada “Altıeylül Ortaokulu çok eski ve kimliği olan bir okul. Yusuf Bey’i çabalarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.

ALTIEYLÜL ORTAOKULU HAKKINDA

Söz konusu okulun yer aldığı sahada önceden Sakizade ve Alaybey medreseleri vardı. Söz konusu bu medreseler arka arkaya kurulmuş olup, tarihi vazifelerini ifa etmiş ve sonradan birçok işlerde kullanıldı.

Medreselerin kaldırılmasının ardından bir müddet göçmenlere mesken vazifesi görmüş, sonra da askeri hizmetlere devredildi. 1930 ve 1931 seneleri arasında okul inşa ve ikmal edilmiş.

Bina anaokulu olarak yapılmışsa da o sene anaokullarının lağvedilmesi üzerine, ilkokul  şeklinde kullanımı kararlaştırılmış ve kentin kurtuluş tarihi olan Altıeylül ismi verilmiş. Okul son olarak da Altıeylül Ortaokulu olmuş.

 

Nilüfer Belediyesi'nden ticaret imarlı 3 arsa!

Adra GYO Manisa projesi resmen başlıyor! Şehzadeler'e 628 konutluk yeni proje geliyor!

TOKİ Muğla projesi yarın ihaleye çıkıyor! Bu ilçeye 546 konutluk yeni proje müjdesi!


Geri Dön