05 / 05 / 2024

Tarihi Haydarpaşa Garı 'ndaki yangın neden çıktı

Tarihi Haydarpaşa Garı 'ndaki yangın neden çıktı

SAVCI yangının çıkış nedenini büyük ölçüde ortaya koyacağını düşündüğü olay yerinden toplanan numunelerden 5 parçasını Adli Tıp Kurumu Kimya Dairesi"ne, 3 parçasını da İTÜ"ye gönderdi



Tarihi Haydarpaşa Garı"ndaki yangınla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü"nce hazırlanan raporda elektrik tesisatında meydana geldiği belirtilirken savcılık soruşturması İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Adli Tıp Kurumu"ndan gelecek numune sonuçlarına takıldı.

Savcının bilirkişilere rapor hazırlaması için tanıdığı 1 ay sürenin dolması üzerine Adli Tıp Kurumu"na elinizi çabuk tutun anlamına gelen ihtar yazısı gönderdi. Tarihi Haydarpaşa Garı"nın çatısında 28 Kasım"da onarım yapılırken çıkan yangınla ilgili Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Selahattin Aydoğdu soruşturma başlatmıştı. Savcı yangını çıkışı ile ilgili rapor hazırlayacak olan bilirkişilere, œRaporları için bir ay süre verdim diyerek süre sınırlaması koydu. Yangın, inşaat, kimya alanlarında uzman 5 kişilik bilirkişi heyeti incelemelerini 6 günde tamamladı.

8 parça numune İTÜ ve Adli Tıp"ta

SAVCI yangının çıkış nedenini büyük ölçüde ortaya koyacağını düşündüğü olay yerinden toplanan numunelerden 5 parçasını Adli Tıp Kurumu Kimya Dairesi"ne, 3 parçasını da İTÜ"ye gönderdi. Ancak gecen süre zarfında bir türlü numunelerle ilgili sonuçlar savcılığa ulaşmayınca savcılık kurumlara, tekit (ihtar) yazısı yazarak uyardı.
Hürriyet/Orhan SAAT


Geri Dön