Tarihi Odunpazarı evleri için 4 milyon turist bekleniyor!
Eskişehir'de 2006 sonrası restorasyonlar ile kent turizmine ivme kazandıran Odunpazarı evlerine bu yıl 4 milyon ziyaretçi bekleniyor. Bölgede 300 civarında olan restore edilen ev sayısının 2014 sonunda 700'e çıkarılması planlanıyor...
Eskişehir'de 2006 yılı sonrası restorasyonlar ile kent turizmine ivme kazandıran Odunpazarı evlerine bu yıl 4 milyon ziyaretçi bekleniyor. Bölgede halen 300 civarında olan restore edilen ev sayısının 2014 yılı sonunda 700'e çıkarılması planlanıyor...
Eskişehir'in kültür, tarih ve turizm merkezi haline gelen Odunpazarı evleri, 8 yılda çarşıları, hanları, butik otelleri, geleneksel el sanatları dükkanları ve mimari dokusu ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bölgede bugün ev hanımlarının işlettiği ticarethaneler faaliyet gösterirken büyük yatırımcılar da yoğun ügi gösteriyor. 2012 yılında 3.5 müyon turistin ziyaret ettiği bölgeye bu yıl 4 milyon ziyaretçi beklendiği ifade edildi. Odunpazarı Belediyesi tarafından 2006 yılında başlatılan Odunpazarı Evleri'ni Yaşatma Projesi kapsamında bu yıl itibariyle 30 sokakta 300 ev, 3 cami, 1 külliye, 2 kervansaray, 15 çeşme ve 1 hanın restorasyonu tamamlandı.
Belediye 2014 yılında da 40 sokakta 400 evin daha restorasyonunu bitirmeyi hedefliyor.Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Odunpazan'nı Eskişehir'in ticari, ekonomik, kültürel ve sosyal alanda en önemli aktörü haline getireceklerini belirterek, "Odunpazarı'm şehrimize yılda on bin kişilik istihdam ve 500 milyon TL ekonomik katkı sağlayan önemli bir cazibe merkezine dönüştüreceğiz. Safranbolu'nun 35, Beypazan'nın 15 yüda kat ettiği mesafeden daha fazlasını 8 yıl gibi kısa bir sürede kat ettik. 2014 yılında da 40 sokakta 400 evin daha restorasyonu bitmiş olacak. 2012 yılında 3.5 milyon turistin ziyaret ettiği bölgemize bu yıl 4 milyon ziyaretçi bekliyoruz" diye konuştu.
Projeyle bölgedeki tarihi, kültürel dokuyu restore etmeyi amaçladıklarını dile getiren Sakallı, "Bu büyük kültür ve medeniyet projesi ile sadece sokakların restorasyonunu değil, aynı zamanda tarihi semtte yaşayan insanların sosyoekonomik, sosyo-kültürel yapısını da iyileştirdik. Bu bölgede yaşayan herkes var olan turizm potansiyelinden kazanç sağladı. Odunpazarı projelerinin temelinde hep kadın var, buradan yola çıkarak ev kadınlarımızın kendi paralarını kazanmaları için yol açıyoruz. Restorasyon yaptığımız bölgelerdeki kadınları meslek sahibi yapmak için KOSGEB, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile işbirliği yapıyoruz. Onları kursa gönderiyoruz" açıklamasını yaptı.
Dünya