01 / 05 / 2024

Tarihi tekel binasını Balıkesir Ticaret Odası almak istiyor

Tarihi tekel binasını Balıkesir Ticaret Odası almak istiyor

Tekel'in Balıkesir'deki eski başmüdürlük binasına Balıkesirli işadamları talip oldu. 17 Aralık'ta yapılacak ihalede 1 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılacak binayı Balıkesir Ticaret Odası almak istiyor



Balıkesir'de Cumhuriyet dönemi yapılarının en niteliklilerinden biri olan bina, 1920'lerde inşa edildi. Dış cephedeki çini süslemeleriyle farklı bir yapı özelliği taşıyan Tekel binası, kuruluşun özelleştirilmesinden bu yana atıl durumda. Tekel Genel Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli gayrimenkullerin satışa çıkarılacağı ihale 17 Aralık'ta İstanbul'da yapılacak. Binaya yabancı kuruluşların da talip olabilecekleri belirtiliyor. Tekel binasını alan, 3 bin 360 metrekare genişliğindeki arsanın da sahibi olacak. Balıkesir Ticaret Odası Genel Sekreteri Erdoğan Dur, Tekel binasının tescilli olduğunu, yıkılıp yerine başka binanın yapılamayacağını, ayrıca binanın Balıkesir'in yakın tarihine ışık tuttuğunu söyledi.
Erdoğan Dur, "Balıkesir Ticaret Odası 120 yıllık geçmişi olan köklü bir kuruluş. Mevcut idare binamız artık bize yetmiyor, konumumuz gereği şehrin dışında bir idari bina yapmamız da sağlıklı olmayacağı için, Tekel binasını alarak odamız için idare merkezi yapmayı planlıyoruz. Bina Anıtlar Kurulu'nda tescilli ve tarihi bir özelliğe sahip. Bu özelliğini koruyarak restore etmeyi planlıyoruz. Böylece hem bina bir işlev kazanacak, hem de atıl durumdaki tarihi yapı daha uzun yıllar ayakta kalabilecek. Balıkesir kamuoyunu, bizim bu girişimimizi desteklemeye izim bu girişimizi desteklemeye çağırıyorum" diye konuştu.
Devrim Derin/Yeni Asır

Geri Dön