29 / 06 / 2024

Tarihi termal oteli 25 yıldır açılmayı bekliyor

Tarihi termal oteli 25 yıldır açılmayı bekliyor

Termal Belediye Başkanı Atik: "Termal Oteli'nin tüm sorunlarının giderilip yakın zamanda hizmete girmesini bekliyoruz."



Kaplıca turizmini geliştirmek için Büyük Önder Atatürk'ün talimatıyla Yalova'nın Termal ilçesinde 1938 yılında açılan, uzun süre hizmet verdikten sonra 1984 yılında yıkılmasının
ardından aslına uygun olarak yeniden yaptırılan tarihi Termal Oteli'nin hizmete girmesi amacıyla çalışmalara devam ediliyor.

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, yaptığı açıklamada, Atatürk'ün açtığı ve ilk müşterisi olduğu tarihi otelin, kaplıca sularının
oluşturduğu korozyon sebebiyle zamanla hasara uğradığını ve 1984 yılında yıkıldığını söyledi.

Otelin aslına uygun şekilde yeniden inşaasının 2004 yılında büyük oranda bitirildiğini anlatan Atik, iç tefrişatındaki eksiklikler nedeniyle açılışı yapılamayan otel için geri sayımın artık başladığını vurguladı.

Yalova turizmine büyük katkı sağlayacak otelin iç tefrişatının aslına uygun hale getirilmesi için Sağlık Bakanlığı yetkililerinin incelemelerini sürdürdüklerini dile getiren Atik, şunları kaydetti: "Termal Oteli, ilçemizin turizmine önemli katkılar sağlayacak bir
konaklama tesisi. İnşaatı aslına uygun şekilde tamamlanmasına rağmen, tarihi yapı olma özelliğinden dolayı iç tefrişatında da aynı hassasiyet aranıyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, şu an otelin genel incelemesini yapıyorlar. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun inceleme sonuçlarına vereceği onayla otel, açılışa hazır hale getirilmiş olacak. Yalova ve çevre halkının beklentisi
doğrultusunda, milletvekilimiz, il başkanımız ve bizlerin konuya ilişkin çabaları sürüyor. Termal Oteli'nin tüm sorunlarının giderilip, yakın zamanda hizmete girmesini bekliyoruz."
-110 YATAK KAPASİTELİ OLACAK-
Büyük Önder Atatürk'ün kaplıca turizmini geliştirmek amacıyla yaptırdığı Termal Oteli, 22 Ocak 1938'de hizmete girdi. Atatürk'ün açılışında konakladığı oda, bir süre aynen muhafaza edilmiş, daha sonra eşyalar Dolmabahçe Sarayı'na taşınmıştı.

Meydana gelen hasarların artması üzerine 1981'de işletmeye kapanan otel, 1984 yılında yıkılmış, otel 2004 yılında aslına uygun olarak yeniden inşa edilmişti.

60 oda ve 110 yatak kapasitesine sahip otelin içinde, kokteyl salonu, sauna ve kür merkezi, 600 kişilik konferans salonu ve rehabilitasyon merkezi bulunuyor.

Geri Dön