07 / 05 / 2024

Tarihin en büyük krizi yaşanıyor! Dolar fırladı, sterlin çöktü...

Tarihin en büyük krizi yaşanıyor! Dolar fırladı, sterlin çöktü...

Tarihin en büyük krizini yaşayan İngiltere'de  büyük kriz başladı. Sterlin dolar karşısında resmen çöktü. İşte ayrıntılar...



ENFLASYON ORANLARI ZİRVEDE

Ukrayna'da devam eden savaşın enerji fiyatlarını olumsuz etkilemesi ve resesyon endişeleri de sterlin üzerinde baskının artmasına neden oldu. Analistler, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) ilerleyen dönemde enflasyonu kontrol altına alabilmek için faiz artışlarına devam edeceğini öngörüyor.

İngiltere Merkez Bankası geçtiğimiz hafta politika faizini 50 puan artırarak yüzde 2.25 seviyesine çıkarmıştı. Ülkede enflasyon ise yüzde 9.9 ile son 40 yılın en yüksek seviyelerinde değerleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön