Yeni Şirketler

Tarım arazileri mirasla bölünemeyecek

Bakanlık, tarım arazilerinin miras yoluyla küçülmesinin önüne geçmek için bir yasa taslağı hazırladı.




Tarım arazileri, mevcut miras hukuku yüzünden hergeçen yıl biraz daha küçülüyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bunun önüne geçmek için bir yasa taslağı hazırladı. Hazırlanan taslak Başbakanlığa gönderildi. Yasa taslağı meclisten kabul edilip yasalaşırsa, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçilecek.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2009 yılı hedeflerini anlattı. Bakan Eker, tarımda verimliliğin elde edilmesi için tarım arazilerinin bölünmesinin önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesine engel olmak için bir çalışma yürütüyoruz. Bu konuda bir yasa taslağı hazırladık. Bu taslağı Başbakanlığa sunuldu. Bu taslak yasallaşırsa tarım arazileri miras yoluyla bölünemeyecek" dedi.

İLKLER SON 6 YILDA ATILDI

Bakan Eker, Hükümetin son 6 yılda tarım sektörünün geliştirilmesi yönünde önemli adımlar attığını ve 'ilkler' gerçekleştirdiğini ifade ederek, ilk kez devlet destekli tarım sigortası uygulamasının başlatıldığını belirtti. İlk kez kırsal kalkınma projelerinin desteklenmeye başlandığını, son 2 yılda kuraklıktan zarar görenlere kuraklık desteği verildiğini anlatan Eker, organik tarım ve toprak analizi için ilave destek uygulamasına başlandığını kaydetti.

Yeni Şafak