Kent Haberleri

Tarım Bakanı açıkladı! 2023 buzağı destek ödemeleri ne zaman yatacak? Tek tek açıklandı!

"2023 Buzağı destek ödemeleri hangi tarihte yatacak?" sorusunun cevabı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığınca gelecek buzağı destek açıklamaları yakından takip ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılacak açıklamalar yakından takip ediliyor

Hayvancılıkla geçimini sağlayanlar buzağı desteklemelerinin yatacağı tarihi merak ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılacak açıklamalar yakından takip ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremzede çiftçilere destek olmak için her türlü tedbiri almaya devam ettiklerini ifade ederek, devlet ve millet bir olarak tüm zorlukların birlikte aşılacağını söyledi.

Peki, 2023 buzağı destek ödemeleri hangi tarihte yatacak? Buzağı destek ödemeleri yattı mı? İşte detaylar...

Kirişci'nin paylaşımında; mazot, gübre, hayvancılık ve kırsal kalkınma destekleri ile Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ürün güncelleme başvurularına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"2022 yılından itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 kent için nakit olarak ödenecektir. Bu çerçevede toplam tutarı 2,8 milyar TL olan mazot ve gübre destekleri, şubat sonuna kadar çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacaktır. 2023 ÇKS başvurusunu yapanların 28 Şubat olan ürün güncelleme son başvuru tarihi 8 Mayıs’akadar uzatılmıştır.

2023 boyunca ödenecek olan 530 milyon TL tutarındaki; Çiğ Süt Desteği, Buzağı Desteği, Anaç Koyun-Keçi Desteği, Büyükbaş Hayvan Besi Desteği, Arılı Kovan Desteği, Sürü Büyütme ve Yenileme Desteği ödemeleri, depremden etkilenen 10 kent için şubat ayı içerisine çekilerek üreticilerimizin hesaplarına yatırılacaktır.

Aynı zamanda, 10 kent için 185 bin işletmeye, 2 milyon büyükbaş için hayvan başına 500 TL ve 9 milyon küçükbaş için hayvan başına 50 TL olmak üzere toplam 1,5 milyar TL yem desteği verilecektir.

Kırsal Kalkınma Desteği'ne ilişkin Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımları için 2022-2023 dönemi başvuru süresi, depremden etkilenen 10 kentte 8 Mayıs tarihine, diğer illerde ise 28 Şubat tarihine kadar uzatılmıştır. Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları için 2022-2023 dönemi proje değerlendirme süresi, depremden etkilenen 10 kentte 8 Mayıs tarihine, diğer kentlerde ise 10 Mart tarihine kadar uzatılmıştır."

BUZAĞI DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Buzağı destek ödemelerine ilişkin henüz açıklama gelmedi. Açıklama geldiği anda detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere peş peşe yeni ödeme geliyor! Çiftçiler bu habere çok sevinecek!

Söyledikleri bir bir çıkan ünlü ekonomist altından sonra çok kazandıracak aracı açıkladı! Bunu yapan zengin olacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak! O ilanda deprem detayı!