27 / 04 / 2024

Tarım İl Müdürlüğü arazisi 2 yıl içinde özelleştiriliyor!

Tarım İl Müdürlüğü arazisi 2 yıl içinde özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kadıköy'deki Tarım Müdürlüğü arazisini özelleştirme kapsamına aldı. İki yıl içinde özelleştirilecek arazi için TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi dava açtı, Kadıköy Belediyesi de dava açmaya hazırlanıyor...



Tarım İl Müdürlüğü arazisi 2 yıl içinde özelleştiriliyor!


İstanbul İl Tarım Müdürlüğü arazisi, Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile özelleştirme kapsamına alındı. Özelleştirme Daire Başkanlığı’nın tebliği, 8 Mayıs 2014 tarihli ve 28994 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 



Tarım İl Müdürlüğü arazisi 2 yıl içinde özelleştiriliyor!
Arazi, Bağdat Caddesi üzerinde bulunuyor...



Kadıköy Erenköy'de bulunan Tarım Müdürlüğü arazisi, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 2 Mayıs 2014 tarih ve 2014/40 sayılı kararı içinde İstanbul’da özelleştirme kapsam ve programına alınan 71 taşınmaz içinde yer aldı. 


Tebliğe göre İstanbul İl Tarım Müdürlüğü arazisi de diğer taşınmazlar gibi varlık satışı suretiyle satılacak. Arazinin özelleştirme işleminin 2 (iki) yıl içerisinde tamamlanmasına karar verildi. 


Arazinin imar durumu!


Tarım Müdürlüğü arazisi, Kadıköy İlçesi’nin Erenköy Mahallesi’nde 1098 ada ve 2 parsel üzerinde 21 bin 440,50 metrekare alana sahip. Arazinin imar durumu, “Yönetim Merkezi alanı, İlköğretim tesis alanı ve yol” olarak görünüyor.



Tarım İl Müdürlüğü arazisi 2 yıl içinde özelleştiriliyor!
Tarım Müdürlüğü arazisi 21 bin 440,50 metrekare büyüklüğünde...



Kadıköy Merkez E-5 (D100) Otoyolu Ara Bölgesi Uygulama İmar Planı ve Plan Notları İle Lejant Tadilleri – 1/1000 (11.5.2006) Mer'i İmar Planı’nda arazi için “Parselde tescilli eski eser bina/ tescilli ağaç bulunması veya tescilli bina parseli komşuluğunda kalması halinde K.T.V.K. Kurulu' ndan görüş alınmadan uygulama yapılamaz” deniliyor.



İlk davayı Ziraat Mühendisleri Odası açtı!


TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, özelleştirme kararının iptali için 2 Haziran 2014 Pazartesi günü Danıştay 13. Daire Başkanlığı'nda dava açtı.



Kadıköy Belediyesi de dava açacak!


İstanbul’un en değerli lokasyonlarından Bağdat Caddesi üzerinde bulunan 21 bin 440,50 metrekare arazinin 

özelleştirme yoluyla satışına karşı çıkan Kadıköy Belediyesi, özelleştirme kararının iptali için dava açmaya hazırlanıyor. Kadıköy Belediyesi Hukuk Müdürlüğü tarafından hazırlanan dava dilekçesi ve belgeler, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun onayına sunuldu. 


Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu’nun ‘Olur’una sunulan dilekçe ve belgeler ile önümüzdeki günlerde Danıştay’da dava açılacak. 


Öte yandan Kadıköy’de bulunan sivil toplum kuruluşları da imza kampanyası hazırlıkları başladı.



Mihrimah Sultan vakfetti!


Arazi, Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan tarafından ipekçiliği teşvik için dut fidanı ve bağcılığı teşvik için bağ çubuğu yetiştirmek amacıyla vakfedildi. Tapu kayıtlarında “Tarımsal amaçlı kullanılmak üzere vakfedilmiş bir arazidir” şerhi bulunan arazide şu an 266 adet ağaç yer alıyor.


Mihrimah Sultan tarafından vakfedildikten sonra son sahibi Mısırlı Andon Efendi’nin 1927 yılında ölmesinden sonra aynı yıl kadastro gördü. Hazine adına kaydedilerek Tarım Bakanlığı'na tahsis edilen arazinin tapusuna “Tarımsal amaçla kullanılmak üzere vakfedilmiş bir arazidir” şerhi konuldu. 


Arazi, 30 Nisan 1971 onay tarihli 1/1000 ölçekli uygulama imar planında “Tarım Bakanlığı Zirai Mücadele Tesisleri” olarak geçti. 


Bağ vasıflı arazi, 23 Ağustos 2004’te konut ve ticari büro yapılmak üzere kat karşılığı arsa ihalesi ile satışa çıkarıldı. Konut ve ticari bürolardan Hazine tarafından alınacak paylara ve arazi üzerindeki müdürlük binasına karşılık olarak Halkalı Ziraat Mektebi’nin bulunduğu arazide 10 bin metrekare kapalı alanlı yeni bir hizmet binası yaptırılması şartıyla o dönem 67.9 milyon TL (eski parayla trilyon) toplam tahmini bedel belirlendi…



Tarım Müdürlüğü arazisi için neler planlandı?


Tarım Müdürlüğü arazisi, Demokrat Parti hükümeti döneminin Tarım Bakanı Nedim Ökmen tarafından Atlı Spor Kulübü ve Manej olarak kullanılmak istendi.


Adalet Partisi hükümetinde dönemin Ulaştırma Bakanı Nahit Menteşe, burada Devlet Demir Yolları sosyal tesisi yapmak istedi.  


İstanbul Valilerinden Orhan Ergu döneminde Maliye Meslek Lisesi yapılmak istenildi.


Turgut Özal, Başbakanlık döneminde Osman Hızlan’ın başkanı olduğu Kadıköy Belediyesi'ne devretmek istedi.



İstanbul Tarım İl Müdürlüğü nerede?


Adres: Bağdat Caddesi No: 307 - 309 Erenköy - Kadıköy / İstanbul

Tel:  0216 468 21 00

Fax: 0216 355 37 15

Web: www.istanbultarim.gov.tr


Geri Dön