Perakende

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci açıkladı! Et fiyatları düşecek mi?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kırmızı et fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Kirişçi et fiyatlarının gerilediğini, ileri gidişin söz konusu olmadığını kaydetti.Türkiye'de kendimize yeterlilik noktasında iyi durumdayız" dedi

Hububatta rekolte beklentilerine ilişkin açıklama yapan Kirişci Ölçümlerin hala devam ettiğini belirterek "Önceki yıla göre rekoltede yüzde 8'lik bir artış beklentisi var. Türkiye'de kendimize yeterlilik noktasında iyi durumdayız" dedi. Kırmızı et ve soğan fiyatlarına ilişkin konuşan Bakan Kirişçi önemli açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in gündeme ilişkin yönelttiği sorularını yanıtladı. Bakan Kirişci, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin hububat için de bu sene devrede olacağını ifade etti. 

Peki, et fiyatları düşecek mi? Soğan stolkunda bir sorun var mı? İşte Bakan Kirişçi'nin açıklamaları...

Kirişci, yaşanan deprem bölgesinde bitkisel üretim tarafında herhangi bir sorun olmadığını söyleyerek, O bölgede 8 bin 200 büyükbaş hayvanının telef olduğunu belirtti. Kirişçi 1,4 milyar liralık ilave yem desteği verdikklerini ve bu destekleri nakdi olarak ödediklerini söyledi. Kirişçi," Bizim tarımsal desteklerimiz 57,6 milyar liraya geldi. Bu desteklerin 32 milyardan fazlasını üreticilere verdik" diye konuştu.

BAKAN KİRİŞÇİ: SOĞAN ARZINDA SORUN YOK!

Soğan fiyatlarıyla ilgili soruya cevap veren Kirişci Türkiye'nin aslında soğan arzıyla ilgili sorununun olmadığını ifade etti. Kirişçi, " Şu anda Adana halini arayacak olsanız soğan fiyatlarının 11-12 liralara geldiğini duyabiliriz. Tarım ürünleri üzerinden spekülatif davranışlar karşılık buluyor. Patates için de aynı şekilde, üretim fazlamız var" dedi ve şu ifadelerle dedvam etti: "Buradan ilerisi artık Ticaret Bakanlığımızı ilgiledirdiği için bakanlık olarak görev alanımızın dışına çıkmış oluyor." 

"KIRMIZI ET FİYATLARI GERİLİYOR"

Kırmızı et fiyatlarındaki yükselişle ilgili değerlendirme yapan Bakan Kirişci şu ifadeleri kullandı:

"Et fiyatları geriliyor, ileri gidiş söz konusu değil. Kasap reyonu olan marketlerde biz fiyat garantili ürün verdik. İstanbul'da başladık. Başarılı olduğunu gördüğümüzde Ankara'da da uyguluyoruz. Kıymayı 190 TL'den satmaları karşılığında marketlere ürün veriyoruz. Et Süt Kurumu'nun durması gereken yer regülasyon."

TMO'da 5 kg pirinç 105 TL, 5 kg ayçiçek yağı 135 TL! TMO yeni ay fiyatlarını açıkladı! 

Opel Crossland'e bu ay tam 45 bin TL zam geldi! Opel Crossland Mayıs 2023 fiyatları ne kadar?