Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı bombayı patlattı! 20 milyon TL destek ödemesi! Hesaplarınızı kontrol edin!

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bombasını patlattı. 20 milyon TL destek ödeme müjdesi geldi. İşte detaylar!İşte haberin ayrıntıları… 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kendi sosyal medya hesabından çiftçilere müjdeli haber verdi. İşte haberin ayrıntıları…

 

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni duyurusunu açıkladı. Bakanlık, kendi sosyal medya hesabından çiftçilerin hesaplarına toplamda 20 milyon 249 bin 275 TL'lik tarımsal destek ödemelerinin yollanacağını ifade etti.

Bakanlık tarafından tarımsal üretimin desteklenmesi için destekler son sürat verilmeye devam ediyor. Bu bağlamda da belirli periyotlar ile üretim yapan çiftçilerin, üretimde devamlılığını sağlayabilmeleri adına yakıt desteği, tarımsal destekleme ödemeleri gerçekleştirilmektedir. İşte konuya dair yapılan son paylaşım da bugün Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilerin hesaplarına bugün itibarı ile 20 milyon 249 bin 275 TL'lik tarımsal destekleme ödemesinin aktarılacağını belirtti.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 20 MİLYON TL'LİK DESTEKLEME ÖDEMESİNİ AÇIKLADI!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın şahsi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşımda şu ifadeleri kullandı.

"20 milyon 249 bin 275 TL tarımsal destekleme ödemesini bugün itibari ile çiftçilerimizin hesaplarına aktarmaktayız. Hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun."

ÇİFTÇİLERE YENİ DESTEK ÖDEMELERİ VERİLECEK!

Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklama çerçevesinde su kısıtı olan 11 şehir ve 52 ilçede yağlık ayçiçek ekimi için yerli sertifikalı tohum ekilen Çiftçilere dekar başına da 135 TL destek ödemesi olacağı ilan edildi. Bu kapsamda ödemelerden yararlanacak olan iller içinde Aksaray, Ankara, Eskişehir, Hatay, Konya, Karaman, Kırşehir, Niğde, Mardin, Nevşehir ve Şanlıurfa yer alıyor. Bakanlığın sosyal medya hesabı üstünden yapılan paylaşımda yer alan ifadeler şu şekildedir:

“Su kısıtı olan 11 şehir ve 52 ilçede, 2023 yılında yağlık ayçiçeği ekiminde yerli lisans almış tohum kullanan çiftçilerimize dekar başına 135 TL katkı sunulacak''

TARIMSAL ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Çiftçiler için birçok değişik kalemde katkı sunulurken bilhassa mazot ve gübre katkısı hakkında araştırmalar devam ediyor. Tarımsal destek ödemeleri tespit edilmiş takvime göre çiftçilerin hesaplarına iletilmektedir.