Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! 20 yıllığına kiraya verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, ormanlık alanların park olarak 20 yılı bulan sürelerde kiralık olarak işletilmesini sağlayacak. Resmi Gazete'de yayınlanan Orman Parkları yönetmeliğine göre kapalı teklif usülüyle ihale edilecek.Buna göre, OGM’nin uygun bulması halinde teklif edilen orman alanı, orman parkı olarak ayrılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), devlet ormanlarında mevcut ve tesis edilecek orman parklarının ayrılmasına, onanmasına, planlanmasına, geliştirilmesine, işletilmesine ve iptaline ilişkin usul ve esasları belirledi. Buna göre, OGM’nin uygun bulması halinde teklif edilen orman alanı, orman parkı olarak ayrılacak. Orman parkları, kapalı teklif usulüyle 20 yıla kadar kiralanabilecek. Orman parklarına ve ekoturizm rotalarına gelen ziyaretçilerden alınacak giriş ücreti konusunda OGM yetkili olacak.

OGM’NİN UYGUN BULACAĞI YERLER ORMAN PARKI OLARAK AYRILACAK

OGM'nin uygun bulunması halinde teklif edilen orman alanı, orman parkı olarak ayrılacak. Orman parklarının doğal, kültürel, rekreasyonel ve estetik kaynak yönünden planlanmasına ve projelendirilmesine ait iş ve işlemler, OGM merkez ve taşra birimlerince yapılacak veya yaptırılacak.

20 YILLIK KİRA SÜRESİ

Orman parkları, 20 yıllığına kiraya verilebilecek. Orman parkları işletmecilikleri kapalı teklif usulüyle ihale edilecek. Bu yerlerin işletmeciliği, sözleşme tarihinden itibaren 3 yıl bitmeden ve sözleşmenin bitimine 6 ay kala devredilemeyecek. İşletmeci her yıl, yıllık kira bedelinin yüzde 5'i tutarında ödemeyi, ağaçlandırma bedeli olarak sözleşme süresince kira ödeme dönemlerinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili hesabına yatıracak. Orman parkları, komisyon tarafından yılda en az 1 kez denetlenecek.

 

ÇADIR VE LÜKS KARAVANLARA DA AÇIK OLACAK

Orman parklarında, ihtiyaç olması halinde sözleşmeler çadır, lüks çadır ve karavan alanlarının yapılabileceği şekilde tekrar düzenlenebilecek. Yıllık kira bedelinin yüzde 25'inden az olmamak üzere, bedel tespit komisyonlarınca çadır, lüks çadır ve karavan alanlarının bedelleri tespit edilerek yıllık kira bedeline eklenecek ve konu ile ilgili maddeler ek sözleşmede düzenlenecek. Orman parklarına ve ekoturizm rotalarına gelen ziyaretçilerden giriş ücretlerinin alınıp alınmaması konusunda OGM yetkili olacak.

 

Marmaris Kızılbük Koyu'nda yapılan dev otel projesinin perde arkası ortaya çıktı

Çiftçilere destek ödemeleri başladı! TC kimliklerin son rakamına göre bu tarihlerde hesaplara yatacak

Ayçiçek yağı buğday ve şekerden sonra bir yasak daha! Pirinç de kara listeye girdi

Ünlü ekonomistten 'Dolar çift kanat takıp uçacak' tespiti

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Buğdayda 'felaket' uyarısı: Tarih verildi hükümet devreye girmişti

TOGG'un ilk yola çıkacağı tarihin açıklanmasının ardından Bursa'dan sürpriz haber

Buğday fiyatına zam hesabı açıklandı! TMO'nun vereceği rakam değişti