Ekonomi

Tarımda gübre fiyatları artınca çiftçi ucuz diye ona yöneldi! Çiftçinin yeni gözdesi, kapış kapış gidiyor

Tarımda gübre fiyatlarının yükselmesiyle birlikte çiftçiler de yeni alternatiflere yönelmeye başladı. Çiftçilerin yeni gözdesi olarak öne çıkan ve daha ucuz olması nedeniyle tercih edilen Leonardite ilginin arttığı öğrenildi.Tek çözüm olarak üretim görülürken, çiftçide gübre ve mazot fiyatlarının pahalılığı nedeniyle dert yanıyor

Dünyada ve Türkiye'de gıda fiyatları ciddi oranlarda arttı. Tek çözüm olarak üretim görülürken, çiftçide gübre ve mazot fiyatlarının pahalılığı nedeniyle dert yanıyor.

YENİ ARAYIŞLARA GİRİLDİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, son 1 yılda gübre fiyat ortalamasında yüzde 152 oranında artış meydana geldi. Hal böyle olunca toprağını mahsulsuz bırakmak istemeyen çiftçi de yeni yöntem arayışına girdi.

ÇİFTÇİNİN YENİ GÖZDESİ

Son dönemde, ucuz olması ve iş görmesi nedeniyle Leonardite, çiftçinin gözdesi haline geldi. Peki Leonardite ne demek? Leonardit, alkali çözeltilerde kolayca çözülebilen yumuşak mumsu, siyah veya kahverengi, parlak, vitreus mineraloididir. Yüzeye yakın madencilikle ilişkili linyitin oksidasyon ürünüdür.

Dolar alıp satacaklar bekleyin! Bu hafta çok kritik! İşte 9 Nisan 2022 güncel dolar kuru...

Demir fiyatları artınca Elon Musk bir alana daha el atıyor! Şimdiden yerinizi alın, fiyatları uçuşa geçecek

Migros'ta yüzde 50 indirim başladı! Sıvı yağ, tuvalet kağıdı, tavuk, peynir... İşte Migros 10 Nisan 2022 kataloğu…