Arsa ve Arazi

Tarla yatırımı yapmak gelecekte her şeyi değiştirebilir! Şimdi düşük fiyatla aldığınız tarlada, çiftlik eviniz olabilir!

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle, arsa ve arazi yatırımına talep artarken; 'Toprak yatırımından nasıl kazanç sağlanabilir?' sorusunun yanıtı araştırılıyor. 32,8 bin takipçili Finansal Özgürlük Yolcusu isimli kullanıcı, tarla yatırımını adım adım anlattı. İşte o paylaşım...

Gayrimenkul yatırımı yapacaklar sık sık 'Konut yatırımı mı, arazi yatırımı mı daha mantıklı?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Konut fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle, arsa ve arazi yatırımına talep artarken; yatırımcılar doğru lokasyonları da sık sık araştırıyor. 

Sektör temsilcileri, yatırım yapmak isteyenler için doğru lokasyon ve doğru fiyat konusunda uyarıyor. Peki arazi, tarla yatırımında nelere dikkat edilmeli? Toprak yatırımından nasıl kazanç sağlanabilir? 

32,8 bin takipçili Finansal Özgürlük Yolcusu isimli kullanıcı, https://x.com/finansalozgur1 resmi X sosyal medya hesabından tarla yatırımı ile ilgili bir açıklamada bulundu. 

Söz konusu açıklamada "İlan sitelerini açıp yakın çevrenizdeki illeri seçerek, 5.250 metrekare üzeri ve yolu olan tarla ilanlarına bir göz atın derim..

Gördüğümüz ya da hiç görmediğimiz bir çok risk var ve yatırımı çeşitlendirmek için bu tarz bir tarla yatırımı yapmak gelecekte her şeyi değiştirebilir..

Bugün sapa bir yerdeki düşük fiyatlardaki tarla, gelecekte tarım/hayvancılık yapabileceğiniz 250 metrekarelik çiftlik eviniz olabilir.

Tarım/hayvancılık bir örnek, ana fikir; alıp unutabilecek potansiyele sahip ucuz yerler bakmak.. O sırada ağaç ve de dikilenilir..

Ayrıca bahsettiğim milyonlarca liralık tarlalar değil, bir çok şehirde 200-250k arası bu tarz yerler var tabi şehrine göre daha ucuz ya da pahalı olabilir..

Neden 5.250 metrekare diye sorulmuş:
5.000 metrekare üzeri yolu ve 25 metre cephesi olan yerlerde 250 metrekareye kadar ev yapılabiliyor ancak 5000 metrekare üzerindeki miktarında en az 250 metrekare olması gerekiyor, mesela 5.100 metrekare ise 100 metrekare yapılabiliyor, 5.500 metrekare ise gene 250 metrekare yapılabiliyor.

Tabi elektrik su olması vs gibi şartlar da var ama almışken 5.250 metrekare üzeri olması ileride elektrik, su vs gelmesi durumunda avantaj sağlayacaktır" ifadeleri yer aldı. 

Peki yatırımcılar bu durum ile ilgili neler söyledi? Arazi, tarla yatırımı mantıklı mı? İşte o paylaşıma verilen yanıtlar...

Konut satışlarını artıran 5 neden! Satış rakamları daha da artar mı? 

Yatırım için arazi alacaklar dikkat! Uzmanı uyardı, imar durumu sizi yanıltmasın

Zen Pırlanta'da yüzde 50 indirim! Pırlanta gerdanlık fiyatları 27 bin 799 TL'den başlıyor!