02 / 05 / 2024

Tarlabaşı'nın metruk binaları dönüşümle 40 kat değerlendi!

Tarlabaşı'nın metruk binaları dönüşümle 40 kat değerlendi!

Tarlabaşı’nı 'uyuyan bir prensese' benzeten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Uyuyan prensesi uyandırdık. Projede yer alan herkes kazançlı çıktı. Bölge, yepyeni bir cazibe merkezi olacak” dedi...




TARLABAŞI Kentsel Yenileme Projesi kapsamındaki gayrimenkullerin değeri 40 kat arttı. Tarlabaşı'nın bölgenin en değerli semtlerinden biri haline geldiğini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Projeye başladığımızda binaların yüzde 40’ı metruktu. Projeyle bu binaların değeri şimdiden 40 kat arttı" ifadelerini kullandı. 


Tarlabaşı nın metruk binaları dönüşümle 40 kat değerlendi!


TURİZME DEĞER KATACAK

Demircan, "Ancak bu proje sadece hak sahiplerinin kazandığı bir proje değil. Bölge, tarihi ve kültürel değerleri sayesinde İstanbul’da hepimizin gurur duyacağı yepyeni bir cazibe merkezi olacak, turizm açısından dolayısıyla da ekonomik açıdan İstanbul’a değer katacak" dedi. Demircan, hak sahiplerinin yüzde 80’iyle uzlaştıklarını kaydetti. 


ESKİDEN GİRİLEMEZDİ

Başkan Demircan, konuşmasına şöyle devam etti: "Tarihi ve kültürel değerlerin korunarak gün yüzüne çıkarılması, İstanbul'un göbeğinde yepyeni bir turistik destinasyon oluşturacak. Tarlabaşı daha önce girilemeyen bir yerdi ama yenileme projesinin tamamlanmasıyla artık hiç çıkmak istemeyeceğimiz bir yer haline dönüşecek." 


KİLİSELER ÖZEL KORUMA ALTINA ALINDI

DEMİRCAN, Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'nin en önemli boyutunu bölgedeki tarihi ve kültürel değerlerin korunmasının oluşturduğunu kaydetti. Proje çerçevesinde bölgede bulunan Katolik Mezhebine ait Keldani ve Melkit kiliseleri  ile Rum Ortodoks 'Ayios Konstantinos – Ayia Eleni Kilisesi' ve Protestan Ermeni 'Aynalı Çeşme' kiliselerinin koruma altına alındığını ifade etti.  


METREKARE FİYATI 7.500 $ 

ÇALIK Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Feyzullah Yetgin ise projenin en önemli hedeflerinden birinin, yaşayanlar için sağlıksız ve tehlikeli durumdaki yapı stokunu ve bütün altyapıyı yenilemek olduğunu belirtti. Yetgin, "Tarlabaşı 360’ta ofislerin satışları sürüyor. 96 üniteden oluşan ofis bölümünün yüzde 60’ı satıldı. Proje için dünya çapındaki büyük fonlardan şimdiden yoğun talep var” dedi. Yetgin, projede ofislerin ortalama metrekare fiyatının da 7.500 dolar seviyesinde olduğuna dikkat çekti.



Akşam


Geri Dön