29 / 04 / 2024

Tarsus Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı gerçekleşti!

Tarsus Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı gerçekleşti!

Tarsus Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclisi Salonunda yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.




Tarsus Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclisi Salonunda yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

04.11.2016 tarih ve 2016/10-1 sayılı Meclis Zabıt Tutanağının oylanmasının ardından devam eden meclis toplantısında müdürlüklerden gelen evrakların görüşülmesine geçildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Evsel Katı Atık Tarifelerinin belirlenmesine yönelik belirlenen yöntemlere göre hazırlanan Evsel Katı Atık tarifesi ile ilgili teklif komisyona havale edilirken, Kırklarsırtı mahallesi pazaryeri, Yenimahalle Pazar yeri, Bağlar mahallesi Pazar yeri,  Canlı Hayvan Pazarı ile Belediye Tesislerindeki birimlerin çatıları üzerlerine fotovoltaik güneş panellerinden oluşan, güneş santralleri (GES) kurulumu yapılması işi, İller Bankası’ndan kredi kullanılması, kullanılan kredinin iller bankası paylarından kesilmesine ve bu konuda tüm iş ve işlemlerin Belediye Başkanı Şevket Can tarafından yürütülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Komisyonlardan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanmasının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

Burada söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Can, “Tarsus’umuzda bulunan bütün sivil toplum kuruluşlarına, oda ve derneklerimize yapmamız gereken ne ise belediye olarak üstümüze düşen görevi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Konut projemiz doğrultusunda şehit ailelerine kısa bir zaman içerisinde evlerini vereceğiz. İnşallah diğer projemizi gazi ve engelli olan vatandaşlarımıza “maliyetine ev” projesini de hayata geçirmek istiyoruz. Doğalgazla ilgili yetki büyükşehirde fakat bizler “yetki büyükşehirde” deyip, kenara çekilmiyoruz. Her mahalleye doğalgazın gelmesini istiyoruz. Küçük Minare Camisinin ön tarafıyla ilgili Yüksek Anıtlar Kurulundan izin aldığımız taktirde nezih bir ortam yapmayı düşünüyorum. Vuslat Meydan projesi hazır. Yüksek Anıtlar Kurulu, sondaj istedi. Müze Müdürlüğü kontrolünde sondaj yapılacak. Sondajın neticesine göre ya meydan yapılacak ya da öyle kalacak. Cumhuriyet Mahallemizde, Cumhuriyet parkının olduğu yerde ve Yeşil Mahallede bu ayın içerisinde, yaşam boyu spor merkezi yapılacak’’ dedi.



Tarsus Belediyesi



Geri Dön