24 / 12 / 2024

Taş Yapı'dan Hatay'a bin öğrenci kapasiteli meslek lisesi!

Taş Yapı'dan Hatay'a bin öğrenci kapasiteli meslek lisesi!

Taş Yapı Başkanı Emrullah Turanlı, İstanbul'un merkez bölgeleri dışında kalan arsaların imara açılmaması gerektiğini savundu. Turanlı, "Oraları bizim nefes alanı ormanlarımız, tarlalarımız. Buralarda tarım yapılması gerekiyor" dedi.



Taş Yapı Başkanı Emrullah Turanlı, İstanbul'un merkez bölgeleri dışında kalan arsaların imara açılmaması gerektiğini savundu. Turanlı, "Oraları bizim nefes alanı ormanlarımız, tarlalarımız. Buralarda tarım yapılması gerekiyor" dedi. 


Türk ekonomisinin lokomotifi gayrimenkul sektöründe yatırımlar her geçen gün artarak devam ediyor. Giderek büyüyen megakent istanbul'da nüfus artarken, gayrimenkul sektörü oyuncuları İstanbul'un merkezinde arsa üretmenin giderek zorlaştığını dile getiriyor. Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ise kamu yararı açısından İstanbul'un merkezi dışında bulunan arsaların mutlaka korunması gerektiğini ve üzerinde yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. 


TARIM ALANI OLMASI GEREKİYOR' 'TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK SORUNU YOK, İŞ BİLMEMEZLİK VAR' 


Emrullah Turanlı, Türkiye'de işsizlik probleminden çok kalifiye eleman eksikliğinin olduğunu belirtti. Turanlı, Türkiye'deki işsizlik sorunu hakkında şunları söyledi: "Türkiye'de işsizlik değil 'iş bilmezlik' var. Bunların ikisi ayrı kavramlar. Biz 18-40 yaş arasındaki gençlerimizi yetiştiremiyoruz. Okullardan hiçbir şey bilmeden mezun oluyorlar. El becerisi, bilgi becerisi yok, maalesef gençler sokakta boş duruyorlar. Gençlerimizi gerçek meslek sahibi yapmalıyız. Sadece inşaat sektöründe bugün mobilyacı, tesisatçı, boyacı gibi en az 1 milyon yetişmiş insana acil ihtiyaç var. Türkiye'de işsizlik fonunda para var. Fakat buradaki para doğru yerlerde kullunılmıyor. İşsizlik fonundaki birikmiş paranın, istihdam ihtiyacı olan alanlarda kullanılması gerekiyor"


MESLEK LİSESİ AÇACAK 


Hatay'da bin öğrenci kapasiteli meslek lisesi açacağını belirten Turanlı, "Burada 18-40 yaş aralığında vatandaşlarımıza meslek kazandırıp, sertifika vereceğiz. Öğrenciler mezun olduktan sonra istedikleri her yerde iş bulabilecekler. Öğretmenleri de Taş Yapı'da çalışan ustalar olacak. 

Okula kayıt yaptıranlardan da ücret almayacağım. Aksine gelen öğrencilere ücret ödeyeceğim" diye konuştu. 


TARIM ALANI OLMASI GEREKİYOR

'İstanbul'un akciğerleri' olarak tarif edilen bölgelerin, İstanbul'un en önemli tarım ve orman alanlarından oluştuğunu belirten Turanlı şöyle devam etti: "İstanbul'un dışına yapılaşma yapılmasına karşıyım. Oraları bizim nefes alan ormanlarımız, tarlalarımız. Buralarda tarım yapılması gerekiyor. İstanbul'un 10 kilometre dışındaki bütün boş tarlaları, bahçeleri hepsini imara açtılar. Hepsi yanlış. Oraların buğday, domates, biber tarlaları olarak kalması gerekiyor. Antalya'daki domates İstanbul'a geliyor. Bin kilometre boşuna nakliye parası veriliyor. Domatesi neden İstanbul'da yetiştirmiyoruz. İstanbul'da bina yapıp, Antalya'da domates yetiştirmemizin mantığı nedir?" İstanbul'a daha fazla yeşil alan kazandırılabilmesi için çözümün dikey mimaride olduğunu belirten Turan, "Yatay mimaride inşaat alana yayılıyor ve yeşil alan kalmıyor. Bizim yeşil alana ihtiyacımız var. Dikey yapılaşmada ise nüfus arsanın maksimum yüzde 10'una yapılacak konutlarda oturabilir. Yüzde 90 alan da yeşil alan olur. İnsanları sürgüne gönderir gibi şehir dışına göndermeye gerek yok yüzde 90'ına da yeşil alan yapılabilir. İstanbul dışındaki yeşil alanlara da konut yapmaya gerek kalmaz. Yeşil alan kalmıyor. Bizim ağaca yeşile ihtiyacımız var" diye konuştu. 


'İSTANBUL'A GÖÇÜ DURDURMALIYIZ' 


Turanlı, artık İstanbul a olan goçu durdurmanın yollarının yeşiie ihtiyacımız var" aranması gerektiğini ifade ederek, Türk işadamlarının 81 ilde diye konuştu yatırım seferberliğine başlaması gerektiğini vurguladı. 



'TİCARET ODALARI GÖREVİNİ YAPMIYOR'

Yaşanan darbe girişiminin ardından yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapmaktan çekindiklerini belirten Turanlı, Türkiye çapındaki ticaret odalarını göreve çağırdı. 

Emrullah Turanlı, işadamlarının bireysel olarak yabancı yatırımcılara Türkiye'nin yatırım açısından güvenli olduğunu anlatmasının yeterli olmayacağını ifade ederek, ticaret odalarının yabancı yatırımcılarla ilişki kurarak dışardaki negatif algıyı kırmaları gerektiğini belirtti. Turanlı, "Ticaret odalarının 1 milyon 200 bin üyesi aidatlarını ödüyor. Odaların görevi problemlerimize çözüm bulmak. Dünya piyasalarıyla Türk işadamlarını entegre etmek. 

Bizim en zor günlerimizde yardım etmiyorlar, aidatlarımızla yatırım yaparak suç işliyorlar. 

Yatırım yapmak onların işi değil. Bundan vazgeçmezlerse de dava edeceğim" dedi. 


FOUR WİNDS RESIDENCE'NİN YÜZDE 65'İ SATILDI


 Emrullah Turanlı, Kadıköy Belediyesiyle davalık oldukları Four VVİnds projesi hakkında bilgi verdi, inşaatı belediyenin tasdikli projelerine ve ruhsatlarına göre yaptıklarını belirten Turanlı, "Burası 1971 yılından beri imarlı alan. Yeşil alanı imara açtılar iddiası asılsız. Türkiye'de hukuk delile dayanır. Ben de mahkemede ispatladım ve tazminat almaya hak kazandım. 7 yıldır 20'ye yakın dava açtılar hepsini de kazandım, çünkü haklı olduğumu ispat ettim" dedi. Yaşamın başladığı Four VVİnds projesinde yer alan 520 dairenin yüzde 65'inin satıldığını belirten Turanlı, dairelerin metrekare fiyatlarının 5 bin ile 8 bin dolar arasında olduğunu kaydetti. Projedeki dairelerin büyüklükleri ise 117 ile 690 metrekare arasında değişiyor. 


Habertürk


Geri Dön