Ekonomi

Tasarruf etmek için ideal kombi ayarı kaç derece olmalı?

Havaların soğumasıyla birlikte evlerde kombiler de yavaş yavaş yanmaya başladı. Peki doğalgazdan tasarruf edebilmek için neler yapılmalı? İşte detaylar.. Kombiler de yavaş yavaş yakılmaya başlandı

Sonbaharı bitirip kış günlerini karşılamaya hazırladığımız şu günlerde soğuk giderek etkisini daha da fazla hissettirmeye başladı. Kombiler de yavaş yavaş yakılmaya başlandı. Peki hem faturadan tasarruf etmek hem de ideal sıcaklıkla ısınmak için kombi derecesi kaç olmalı? İşte önemli ayrıntılar...

Kombi petek sıcaklığı kaç derece olmalı sorusunun çok fazla merak edilme nedenlerinin başında elbette enerji tasarrufu geliyor. Kombi kullanıcıları, kombiyi ideal ısı değerinde yakmak ve böylece doğalgaz tasarrufu sağlayarak daha düşük faturalar ödemek istiyor. Fakat kombi kullanımında tasarruflu bir sonuç elde edebilmek için pek çok şeye dikkat etmek gerekiyor. Soğuk ve sıcak havalarda kombinin derecesini değiştirmek mi doğru yoksa hep aynı derecede kullanmak mı? İdeal kombi ayarı kaç derece?

 İşte tasarruf için yapılması gereken belli başlı şeyler:

 * Kombi kaç derecede olmalı sorusuna verilebilecek cevapta görüldüğü gibi radyatör boyutu ve radyatör ısıl kapasitesi önemli bir rol oynamaktadır. Fakat ideal dünyada 20 °C bir sıcaklık için kombinin ilk aşamada 50 °C'de çalıştırılması gereklidir.

* Kombinizin evi 20 °C'de tutabilmesi için, hava soğuduğunda kombinin ısıtma sıcaklığı yükseltilmeli, hava ısındığında ise düşürülmeli.

* Eğer kendinizi her koşulda garanti altına almak için kombiyi yüksek sıcaklıkta çalıştırırsanız bu durumda daha ılık sıcaklıklarda kombi kalorifer suyu gereksiz olarak fazla ısıtılacak ve ortam sıcaklığı 20 °C'nin üzerine çıkacaktır. Bu da enerji kaybına ve faturaların artmasına sebep olur.

* Eğer kombinizin sıcaklığı düşük olursa çok soğuk havalarda cihaz gerekli ısıyı üretemeyeceği için ev konfor sıcaklığında ısınmaz ve soğukta kalırsınız. Bu problemi ortadan kaldırmak için ya termostatik radyatör vanası kullanılmalıdır ya da evin bir odasına oda termostatı koyulmalıdır.

* Kombi kaç derece yanmalı sorusu için yukarıdaki önerileri dikkate alarak hareket ederseniz daha konforlu kombi kullanımı elde edebilirsiniz. Hem de enerji tasarrufu sağlayarak faturalarınızın kabarmasını önleyebilirsiniz.

Esnaf kredisinde son durum! Halkbank kredisi şartları..

Kömür fiyatlarına yüzde 60 indirim yaptı! "Yine de kar ediyoruz!"

Anlaşma sağlandı! 15 bin 500 TL promosyon...