27 / 04 / 2024

Tasfiye edilen faizsiz ev firmalarında para iadesi ne zaman olacak?

Tasfiye edilen faizsiz ev firmalarında para iadesi ne zaman olacak?

Tasfiye edilen faizsiz konut firmaları mağdur olan vatandaşlar paralarını ne zaman alacağını araştırıyor. İşte faizsiz ev şirketleri iade süreçleri...



Faizsiz ev ve araba alımı için kredi veren şirketler geçtiğimiz aylarda belirtilen koşulları karşılayamadıkları için tasfiye edilmişti. Timetürk'te yer alan habere göre; tasfiye edilen faizsiz finansman şirketlerinde parası kalan vatandaşlar da bu paraların ne zaman iade edileceğini araştırıyor. Kapatılan şirketlerde binlerce kişinin alacağı parası nedeniyle iadesini bekliyor. Peki kapatılan faizsiz ev şirketleri para iadesi ne zaman yapacak?

BDDK yasa gereği belirlenen kriterleri karşılamayan 21 faizsiz finansman şirketini tasfiye etti. Bu süreçte 8 şirket ise kendini feshetti. Daha önce tasfiye edilen firmalarla konut, ve araç alımı için sözleşme imzalamış ve belli bir peşinatı yatırmış olan vatandaşlar tasfiye kararı sonrası kendilerine para iadesi yapılmasını talep ediyor. 

Tasfiye edilen faizsiz ev firmalarında para iadesi ne zaman olacak?

Tasfiye edilen faizsiz ev firmalarındaki paralar ne zaman iade edilecek?

Tasfiye komisyonları tarafından gerçekleştiren çalışmalar dahlinde ilk olarak kapatılan şirketlere yönelik tasfiye bilançoları hazırlanacak. Sonrasında sıra cetveli düzenlenerek alacaklılar sıraya konulacak. Şirketin paraya çevrilebilen tüm gayrimenkul, menkul, alacak ve hakları nakite çevrildikçe hak sahiplerine ödemeler başlayacak.

Ödemesi gerçekleşecek olan tüm hak sahiplerine önce bilgilendirme yapılacak. Bilgilendirme sonrasında ödeme işlemleri belirlenen rakamlar üzerinden yapılacak. Henüz konutlarını teslim almayan kişiler de imzalamış oldukları sözleşme gereği yapmakla sorumlu tutuldukları taksit ödemelerini erteleyecek. Konutlarını teslim alan kişiler ise taksit ödemelerini sürdürecek. Ödemeler ilgili şirkete ait internet sitesi üzerinden duyurulan hesaplara yatırılacak.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinden alacaklı kişilerin akıbeti TBMM'de!


Geri Dön