03 / 07 / 2024

Taşıt kredisi faizleri tersine döndü! Taşıt kredisi faizleri geriliyor mu?  

Taşıt kredisi faizleri tersine döndü! Taşıt kredisi faizleri geriliyor mu?  

Son zamanlarda otomobil piyasasında hareketli günler yaşanmaktadır. Avrupa Birliği'nin güvenlik donanımları ile ilgili olarak regülasyonları 7 Temmuz'da Türkiye'de yürürlüğe gireceği belirtildi.



Otomobil piyasasında hareketli günler yaşanmaktadır. Avrupa Birliği'nin güvenlik donanımları ile ilgili olarak regülasyonları 7 Temmuz'da Türkiye'de yürürlüğe gireceği belirtildi. Yeni şartlara uyumlu olmayan sıfır kilometre araçlarda ciddi indirim kampanyaları gerçekleşiyor. Markalarda da, sıfır faiz ile 250 bin TL kredi imkânı sunuluyor.

7 Temmuz öncesi otomobil stoklarını eritmek için yapılan kampanyalar, taşıt kredisi faizlerinde düşüşe sebep oldu. Senelik olarak ortalama taşıt kredisi faizi 7 Haziran haftasında yüzde 40,80'den bu oran yüzde 24,52'ye kadar geriledi.

İKİNCİ EL ARAÇLARDA FİYAT ARTIŞI YAVAŞLADI

Diğer taraftan da aylardır yüksek faiz ve yüksek fiyat sebebi ile ikinci el otomobil piyasasında da durgunluk yaşandığı kaydedildi. Fiyat artışının durması ve araç bulunabilirliğinin artması ile beraber arz-talep dengesinde de arz lehine gelişmeler öne çıktı. Öte yandan “sıfır” araçlarda fiyat indirimi ve diğer kampanyalar, ikinci el piyasasında da fiyat artışlarını da frenliyor.

TAŞIT KREDİ FAİZLERİNDE CİDDİ DÜŞÜŞ

Araba hayali kuranların “sıfır km” araçlarda son kampanyalarla birlikte bir miktar alım iştahı yükseldi. Fakat, tüketicinin asıl beklentisi faiz indirimleri tarafına kilitlenmiş olduğu kaydedildi. 

ekonomim.com'da yer alan içeriğe göre; Bu doğrultuda da TCMB tarafından açıklanan son verilerde, taşıt kredilerinde önemli bir düşüş yaşandı. 31 Mayıs ile biten haftada 40,80 olan yıllık ortalama taşıt kredisi faiz oranları, 7 Haziran haftasında 24,52’ye kadar gerilemiş olduğu belirtildi.

TCMB tarafından açıklanan son verilerde, taşıt kredilerinde önemli bir düşüş yaşandı. 31 Mayıs ile biten haftada 40,80 olan senelik olarak ortalama taşıt kredisi faiz oranları, 7 Haziran haftasında 24,52’ye düştü.

- Aylık taksitler 34 bin 155 liradan 28 bin 750 liraya geriledi.

- Yıllık geri ödeme 411 bin TL’den 346 bin 500 TL’ye düştü.

- Böylece aylık taksit 5405 TL azaldı ve yıllık geri ödeme de 64 bin 500 TL ucuzladı.

Taşıt kredisi faizleri tersine döndü! Taşıt kredisi faizleri geriliyor mu?  

100 BİN TL KREDİ, 24 AY GERİ ÖDEME

Bu arada taksit sayısı 24 aya çıktığında, faiz oranı da %4,01’e kadar çekiliyor. Buna göre 100 bin TL kredinin 24 aylık geri ödemesinde de;

- Aylık taksitler 9 bin 950 liradan, 7 bin 398 liraya geriliyor.

- 2 yıllık toplam geri ödeme 239 bin 322 TL’den 178 bin 126 TL’ye düşüyor.

- Aylık taksit 2552 lira azalıyor ve yıllık geri ödeme de 61 bin 196 lira ucuzluyor.

Taşıt kredisinde güncel faiz oranları nasıl oldu? 400 bin TL'nin güncel geri ödemesi ne kadar?

Vakıfbank'tan güncel konut kredisi kampanyası! Rakamlar sadece Vakıfbank'ta geçerli...

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarında son durum! Ziraat, Vakıf, Halkbank'ta 1.5 milyon TL'nin taksit tablosu!


Geri Dön