05 / 05 / 2024

Taşyapı'dan '20 milyon lira para aldılar' haberi hakkında açıklama geldi!

Taşyapı'dan '20 milyon lira para aldılar' haberi hakkında açıklama geldi!

Taşyapı açıklamasında, önceki gün bir ulusal gazetenin "20 milyon lira para aldılar" şeklinde manşetten haber yayınladığı anımsatılarak, ''Emrullah Turanlı hakkında hakkında manşetle haber içeriği örtüşmeyecek, çelişkili haber yapılmıştır'' denildi...




Taşyapı, Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı hakkında çıkan "20 milyon lira para aldılar" haberine ilişkin açıklama yaptı.


Taşyapı açıklamasında, önceki gün 2014 yatırımlarının paylaşıldığı basın toplantısının ardından, bir ulusal gazetenin "20 milyon lira para aldılar" şeklinde manşetten haber yayınladığı anımsatılarak, ''Emrullah Turanlı hakkında hakkında manşetle haber içeriği örtüşmeyecek, çelişkili haber yapılmıştır'' ifadesi kullanıldı.


Açıklamada, haber içeriğinde açıkça "10 belediye benden uygunsuz 20 milyon lira aldı, davaları kazandım" şeklinde demeç verildiğine işaret edilerek, "Bu demeçte, belediyelerin kendi mevzuatlarına göre aldıkları ve resmi makbuzla belgeli harçların fazla alınması nedeniyle fazladan ödenen paranın iadesi için dava açıldığı ve davaların kazanıldığı beyan edilmiştir" denildi.


Buna rağmen manşette "20 milyon lira para aldılar" ibaresine yer verilmesinin, kamuoyu tarafından her türlü yanlış anlamalara, hatta suç isnatlarına sebep olacak nitelikte olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Emrullah Turanlı'nın basın toplantısında ifade etmeye çalıştığı konu aynen şöyledir: Bazı belediyeler, ruhsat alma aşamalarında, resmi harçlara ek olarak Belediye Meclislerinin kararlarıyla çıkarılan yönetmelikler yoluyla 'haksız olduğuna inanılan' ödeme taleplerine vurgu yapmıştır. Emrullah Turanlı yönetmeliklerle haksız yere talep edilen ekstra harçları yargıya taşıdığını, 10 Belediyeye 20'ye yakın dava açtığını, mahkemelerin bu talepleri haklı bularak pek çoğunun lehine sonuçlandığını ifade etmiştir. Konu, toplantıda verilmek istenen mesajların çok dışında bir noktaya taşınmıştır. Bu itibarla gerçeklerin gösterilmesi amacı ile bu basın açıklamasını kamuoyunun takdirlerine arz ederiz."


AA


Geri Dön