25 / 07 / 2024

Tat Towers'a icra davası, varisleri zora soktu!

Tat Towers'a icra davası, varisleri zora soktu!

Türkiyenin sayılı zenginleri arasında gösterilen Mehmet Salih Tatlıcının varisleri, icra davalarıyla boğuşuyor. Aile, tedbir konulan 3 milyar dolarlık serveti bölüşemediği için davalılara Parayı alamadık ödeyemeyiz yanıtı veriyor


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Tedbir konulduğu için mirastan bugüne kadar herhangi birpay alamayan M. SalihTatlıcının 5 varisi,bu sürede icra takiplerine itiraz ediyor. Aile, Zincirlikuyuda yıllardır boş duran Tat Towersa yangın, kartlı geçiş, uydu yayın ve seslendirme sistemi yaptığını söyleyen elektronik şirketi ile davalık oldu. Şirket, 85 bin liralık alacağı için 5 varise icra takibi başlattı. Varislerin itirazıyla icranın durması üzerine şirket, ailenin haksız yere borca itiraz ettiğini gerekçe göstererek icra tazminatının yanı sıra alacağının tahsili için dava açtı.

FATURALARDAN BİLGİMİZ YOK

M. Salih Tatlıcı tarafından yaptırılan, ancak mirası paylaşılamadığı için yıllardırboş duranTat Towersa yangın algılama, kartlı geçiş, uydu yayın, data, acil anons ve seslendirme sistemleri ürünlerini teslim eden Siemens Sanayi veTicaretAŞ,85bin liralıkalacağı içingeçenyıl icra takibi başlattı. İddiaya göre Siemens ile Tatlıcı arasında 10 Ekim 2007de bir sözleşme imzalandı.

Siemens, ürünlerin karşılığı olan 185 bin liralık faturayı Tatlıcı ailesine gönderdi. 100 bin lirayı tahsil eden Siemens, 85 bin lira alacağı kaldı. Tatlıcı ailesi buborcuödemeyincedavacı şirket, İstanbul3. İcra Müdürlüğü kanalıyla icra takibi başlattı. Mirasçılardan Tatlıcının ikinci eşi Nurten Tatlıcı ile oğlu Uğur Tatlıcı borca itiraz etti. Nurten ve Uğur Tatlıcı itiraz dilekçesinde, Tereke mahkemesince Mart 2009da merhumun terekesindeki tümmalvarlığına tedbir konulmuş ve miras hisseleri henüzmirasçıların eline geçmemiştir. Faturalardan bilgimiz yoktur dedi.

MiRASÇILAR ANLAŞAMADI

Diğer mirasçı oğul Mehmet Tatlıcının avukatı da, Mirasçılar arasında tereke ihtilafı devam ettiğinden müvekkilimin ve davalıların mirastan yani tereke gelirinden bir tasarrufta bulunmaları mümkün değildir. Ayrıca muris sağlığında müvekkilimi hiçbir işine karıştırmadığından böyle bir borcun olup olmadığını bilmemekteyiz dedi. Siemensin avukatları ise itirazın iptali istemiyle dava açtı.

Tolga Atar / BUGÜN


Geri Dön