06 / 05 / 2024

Tataristan'dan Türk inşaat firmalarına yatırım daveti!

Tataristan'dan Türk inşaat firmalarına yatırım daveti!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Yetkili Temsilciliği iş birliğiyle toplantı gerçekleştirdi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Yetkili Temsilciliği iş birliğiyle



Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Yetkili Temsilciliği iş birliğiyle Mersin ve Nizhnekamsk şehirleri arasındaki kardeşlik ilişkilerini geliştirmek ve iyileştirmek için, Tataristan ülke tanıtım toplantısı düzenlendi. 

Toplantıda konuşan Tataristan Cumhuriyeti’nin Nizhnekamsk Belediye Başkan Yardımcısı Radmir Beliayev,  yatırımcıları teşvik etmek, ekonomik gelişmeyi hızlandırmak için oluşturulan tercihli vergi koşulları, kolaylaştırılmış idari işlemler ve ’Hızlı Sosyo-Ekonomik Gelişme Bölgesi’ne sahip olduğunu söyledi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Belediye Başkan Yardımcısı Radmir Beliayev,  “Bir yatırımcı için iş gücü bulmak, baş ağrısı olmayacaktır. Bugün Nijnekamsk’ın mesleki eğitim kurumları birçok uzman yetiştirmekte ve en önemlisi, bu iş gücü çağdaş teknoloji ve ekipman ile donatılmış eğitim kurumlarında yetiştirilmektedir"

Nizhnekamsk kentinin yatırımcılar için avantajlarına dikkat çeken Beliayev, "Kentte, devlet yatırım faaliyetlerini desteklemektedir. Çarpan etkisine sahip büyük çaplı yatırım projelerini uygulama tecrübesi ile avantajlı coğrafi konum ve nispeten düşük iş gücü ücretlerine sahiptir. Tataristan Cumhuriyeti’nin kuzey-doğusunun en önemli aktarma merkezidir. Yatırım için boş araziler mevcuttur. Tataristan Cumhuriyeti ve İNNOKAM kümesinin sanayi merkezidir. Tüketici piyasasının dinamik gelişen alanı ve siyasi ve ekonomik istikrar ile büyüyen ekonomiye ve elverişli yatırım iklimine sahip bir şehirdir" dedi.


Geri Dön