27 / 04 / 2024

TAV, Almatı Havalimanı için görüşmelere devam ediyor!

TAV, Almatı Havalimanı için görüşmelere devam ediyor!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Almatı Havalimanı'nı satın almak üzere görüşmelere devam edeceklerini anlattı.



TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Almatı Havalimanı'nı satın almak üzere görüşmelere devam ediyoruz. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde, Türkiye-Kazakistan'ın kültürel ve ticari bağlarının daha da gelişmesi için önemli bir adım atılmış olacak." açıklamasında bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habre göre; Kazakistan'ın başkenti Almatı'da gerçekleşen "Almaty Investment Forum"da, 500'e yakın iş insanı, üst düzey kamu görevlileri ve yatırımcılar bir araya geldi.

Açıklamada forumdaki konuşması yer alan, Şener, Almatı Havalimanı'nı satın almak üzere görüşmeleri sürdüreceklerini söyleyerek, sürecin olumlu sonuçlanmasıyla gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri anlattı.

Havalimanının turizmin geliştirilmesi ve bölgenin kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini söyleyen Şener, kamu ve özel sektörle iş birliği durumunda tüm paydaşlar için en yüksek yararın sağlanacağını kaydetti.

Dünya ölçeğine göre, gelecek dönemde, havacılıkta en hızlı büyüyecek bölgenin Asya olduğunu ifade eden Şener, 20 yıl içinde Asya kıtasında 3 milyar kişinin daha orta sınıfa geçeceğini ve havalimanlarını kullanacağını belirtti.

TAV Havalimanları'nın ürün ve hizmetlerinin 28 ülkede 100'e yakın havalimanında bulunduğunu ifade eden Şener, firmanın sahip olduğu bilgi birikimiyle, havalimanı işletmeciliğinde küresel ölçekte tercih edilen bir marka olduğunun altını çizdi.

Şener, TAV'ın Almatı Havalimanı'nı almasının, Türkiye ve Kazakistan arasındaki kültürel ve ticari bağların daha da gelişmesi için önem kazanacağını açıkladı. 

Açıklamada kaydedilen ifadelere göre, forumda gerçekleşen panel sonrasında Almatı Vali Yardımcısı Saparbek Tuyakbayec ve Sani Şener arasında "iyi niyet anlaşması" imzalandı. Anlaşma kapsamında, TAV'ın havalimanı satın alma işlemini tamamlaması durumund, bölgenin kalkınması için yoğun iş birliği yapılması amaçlanıyor.

TAV, 8 Kasım'daki açıklamasında Almatı Havalimanı'nı satın almak amacıyla görüşmelerde bulunduğunu açıklamıştı. 


Geri Dön