TAV, Enfidha ve Monastır havalimanları için kriz merkezi oluşturdu!
Tunus"taki Enfidha ve Monastır Habib Bouruiba havalimanlarını işleten, TAV Havalimanları Holding"in İcra Kurulu Başkanı Sani şener, Atatürk Havalimanı"nda bir kriz merkezi oluşturduklarını ve operasyonların 24 saat devam edeceğini belirtti
Tunus"taki Enfidha ve Monastır Habib Bouruiba havalimanlarını işleten, TAV Havalimanları Holding"in İcra Kurulu Başkanı Sani şener, Atatürk Havalimanı"nda bir kriz merkezi oluşturduklarını ve operasyonların 24 saat devam edeceğini belirtti.
şener Tunus"ta işletmesini yaptığımız Enfidha ve Monastır havalimanındaki arkadaşlarımızla sabaha kadar temas halindeydik. Orada 782 çalışanımız var. Bunların 30"u Türk. Bizle ilgili şu anda bir sorun gözükmüyor diye konuştu. Havalimanlarının ülkenin giriş kapısı olduğunu ve ciddi şekilde güvenlik altında bulunduğunu ifade eden şener Elemanlarımızda sorun yok. Hiçbiri dönmüyor, operasyonlarının başında dedi.
Bin Ali" tabeladan indi
TAV tarafından işletilen Enfidha Havalimanı"nın tabelasında, ülkesinden kaçan Tunus Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali"nin isminin yazılı olduğu kısım söküldü.
Star
Tunus"a 550 milyon Euro yatırdı siyasi krizde işine" odaklandı
Tunus"ta 550 milyon Euro yatırım yapıp, iki havalimanını işleten TAV Havalimanları Holding CEO"su Sani şener, Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali"nin kaçmasına kadar uzanan olayları değerendirirken, Biz işimizin başındayız. Devlet Başkanı"nın adını taşıyan havalimanında isim konusu yeni yönetime bağlı dedi. Ülkeyi terk eden Bin Ali"nin adı Enfidha Havalimanı"ndan hemen indirildi.
TUNUS"ta, Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali"nin ülkeyi terketmesine kadar uzanan olaylar, TAV Havalimanları Holding"in bu ülkedeki yatırımlarını akla getirdi. Tunus"ta 550 milyon Euro"luk yatırım yapan TAV Havalimanları Holding CEO"su Sani şener, İşimizin başındayız. Tunus"taki Enfidha Havalimanı"na Cumhurbaşkanı"nın adı verilmişti. Burada yeni isme yeni yönetim karar verir dedi. TAV, Bin Ali"nin ülkeyi terk etmesi nedeniyle Enfidha"daki ismini de dün indirdi. TAV"ın Tunus"taki Enfidha-Zeynel Abidin Bin Ali Uluslararası Havalimanı"nı 2047 yılına kadar işleteceğini belirten Sani şener, şu değerlendirmeyi yaptı: Havalimanında 782 personel çalışıyor ve hiçbir personel olaylar nedeniyle Tunus"dan ayrılmıyor. Görevlerine devam edecekler. 30"a yakın Türk personelimiz de görev başında. Ayrıca onlar da ailelerini Türkiye"ye göndermiyor. Bu konuda her hangi bir sıkıntı bulunmuyor. Hepimiz işimizin başındayız. Bizler de Türkiye"den destek vermeye devam ediyoruz.
Tunus"a güveniyoruz
Tunus"la sürekli temas halinde olduğunu da vurgulayan Sani şener, şu bilgileri verdi: Tunus"taki tüm tanıdıklarımla konuşuyorum. Ülkedeki olaylar devam ediyor ancak Devlet Başkanı Bin Ali"nin ülkeyi terk etmesi olayları ve gerilimi biraz daha düşürdü. Tunus insanını yakından tanıyorum. çok kültürlü bir yapıya sahipler. Olayların kısa sürede duracağına inanıyorum. Tunus"ta bir iki gün içerisinde olaylar çözüme kavuşur. Biz Tunus"un geleceğine güveniyoruz.
Hava sahaları açık
Enfidha-Zeynel Abidin Bin Ali Uluslararası Havalimanı"ndan uçuşların devam ettiğini anlatan şener, 12 hava sahamız açık ve her hangi bir sorun bulunmuyor. Türk Hava Yolları (THY) uçağı için izin aldık. 312 kişinin Türkiye"ye dönmesini sağlıyoruz diye konuştu.
4 milyon yolcu kapasitesi var
TUNUS"taki Enfidha Havalimanı"na 550 milyon Euro"luk yatırım gerçekleştirdiklerini hatırlatan Sani şener, şu bilgileri verdi: Yıllık yolcu kapasitemiz 4 milyon. Kuzey Afrika"nın en büyük havalimanını işletiyoruz. 782 personelimizin 30"u Türklerden oluşuyor. Ülkedeki yatırımlarımız ve çalışmalarımız her kesimden destek gördü. Tunus kültürü, tarihi ve turizmiyle çok önemli bir ülke.
Küresel şirketlerin böyle olaylara hazır olması gerek
YURTDIşINDAKİ operasyonlara başlamadan önce ön hazırlıkları yaparken bu tür olaylara karşı stratejiler geliştirdiklerini vurgulayan Sani şener, Operasyonel anlamda bu tür olaylara hazırlıklıyız. Karşımıza çıkabilecek sorunları tek tek önceden çalışıyoruz. Bu yüzden de şu an için zararımız söz konusu değil. Ülkedeki çalışmalarımız devam ediyor. Her türlü soruna karşı hazırlıklıyız dedi. şener, daha önce Gürcistan"da yaşanan olayların anımsatılması üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: Küresel bir şirketseniz, bu tip olaylara alışık olmalısınız. Bunların her türlü riskini yönetebiliyor olmanız lazım. Biz Gürcistan"da da aynı şekilde Rusya Gürcistan"ı bombalarken bir tek bizim havalimanımızı bombalamamıştı. çok enteresandır. çünkü uluslararası bir yatırım olduğu içindir ve biz havalimanını 24 saat açık tuttuk. şu anda öyle bir olay yok, halk olayı var. Ama büyük yürüyüşler, Cumhurbaşkanı ülkeyi terk ettikten sonra bitti. Sokaklarda olaylar var şu anda. Bu olaylar da zannediyorum yatışacaktır. Yeni hükümet kuruluyor. Ben Tunuslu tüm yönetici arkadaşlarla konuştum. Ülkeleri için üzülüyorlar ama yeni bir geleceğe baktıklarını da görüyorum.
Hürriyet/Ceyhun KUBURLU