28 / 04 / 2024

TAV Havalimanları 2015 yılı ilk üç ayı karı ne kadar?

TAV Havalimanları 2015 yılı ilk üç ayı karı ne kadar?

TAV Havalimanları yılın ilk çeyreğinde cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 20 artışla, 227 milyon Euro’ya yükseltti. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener konuyla ilgili konuştu..



TAV’ın 2015’in ilk üç ayında konsolide net kârı da yüzde 51 artışla 31 milyon Euro olarak gerçekleşti. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “2015 yılına hem operasyonel hem de finansal olarak oldukça güçlü bir başlangıç yaptık. İlk çeyrekte yolcu sayımız yüzde 7 artarken, ciromuz özellikle ticari gelirlerdeki artış ile yüzde 20 büyüdü. Aynı dönemde yüzde 18 FAVÖK ve yüzde 51 net kâr artışı yakaladık” diye konuştu.


AHL’nin kapasitesini artıracağız


Şener, ilk çeyreğin en önemli gelişmesinin Atatürk Havalimanı’na yönelik yatırımları olduğunu belirtti. Şener “İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kargo terminalinin yıkılması ve terminal genişlemesi inşaatının başlaması bizim için ilk çeyreğin en önemli gelişmesi oldu. Eski binanın yerine 75 milyon Euro yatırımla inşa edeceğimiz sekiz köprü, bagaj sistemlerinin kapasitesinin artırılması ve ilave bir check-in adası yapılmasıyla birlikte DHMİ’nin hava tarafına yaptığı yatırımlara uyum sağlayacağız ve havalimanının kapasitesini yılda 75 milyon yolcuya çıkaracağız” dedi.


Star


Geri Dön