27 / 04 / 2024

Tayyip Erdoğan hapishane, Abdullah Gül fabrika istedi!

Tayyip Erdoğan hapishane, Abdullah Gül fabrika istedi!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, œSiyaset Meydanı programında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün Diyarbakır gezisinde işsizliğe ve bölgedeki fabrika ihtiyacına vurgu yapmasına dikkat çekti, œBaşbakan ise Diyarbakır"a hapishane sözü veriyor dedi



Kılıçdaroğlu"nun, mesajları özetle şöyle:

O söz tarihe geçmeli

Sayın Gül"ün, Diyarbakır"da işsizlik ve fabrikalarla ilgili çok önemli bir açıklaması var. Biz daha önce ˜O bölgeye gidilmeli, devlet doğrudan gidip eğer özel sektör yapmıyorsa fabrika yapmalı" dedik. ˜Hayır biz oralara fabrika yapmayacağız" denildi. Sayın Başbakanın verdiği söz var. Diyarbakır"a hapishane yapacak. Daha modern bir hapishane yapacak Sayın Başbakan fabrika yerine. Tabii bu da dünyada ilk kez bir başbakanın bir bölgeye gidip, ˜Size hapishane yapacağım" sözü vermesi, siyasal tarihlere girmesi gereken önemli bir cümledir bu.

Sayın Cumhurbaşkanıyla bizim söylemlerimiz en azından ekonomik bağlamda örtüşüyor. Bu da bana göre güzel bir olay. çünkü sayın Cumhurbaşkanı fabrika kurulmasını istiyor. ˜Bana en çok işsizlik talepleri geldi. İşsizliğin giderilmesi gerekir" diyor. Ama bu konuda hükümetin aldığı bir önlem yok. Eğer öyle bir önlem alsaydı, istihdam yaratılsaydı Sayın Cumhurbaşkanı herhalde bu ihtiyacı dile getirmezdi.

Kürt kimliğiniz şerefiniz

Bir politikacı, etnik siyasete dayalı bir politikadan medet umarsa, oraya girerse orası bataklık bir alandır. Siz kendinizi Kürt görüyorsanız eyvallah başımın üstünde yeriniz var. Ben size niye illa zorla siz Kürtsünüz, siz Kürtsünüz diyeyim Siz her şeyden önce insansınız. Kürt kimliğiniz de sizin şerefinizdir. Biz buna bir şey demiyoruz. Ama Kürt kimliğini öne çıkarıp veya bir başka etnik kimliği öne çıkarıp etnik kimlik demek yani mikro milliyetçiliğe gitmek. Bu doğru değil arkadaşlar. Bir Alman hoca geldi Türkiye"ye rapor yazdı. Türkiye"de 140"ın üzerinde etnik kimlik var diyor. 500 tane de etnik kimlik olabilir. Ama etnik kimliği dediğim gibi siyasetin odağına koymak tehlikeli.

Zaman gelir kullanırız

Kürt sözcüğünü niye kullanmıyorsun Yeri, zamanı gelir kullanırız. Ama hiç gereği yokken benim kalkıp her seferinde sabah Kürt, akşam Kürt dememin bir mantığı yok. Diyarbakır"a gittim, ben Diyarbakır"da da kullanmadım. Diyarbakırlılara sevgili Kürt kardeşlerim mi diyeyim Sevgili yurttaşlarım diyorum. Benim yurttaşlarım onlar. Onun derdi benim derdim değil mi Allah aşkına
Hürriyet


Geri Dön