22 / 07 / 2024

TBMM'de inşaat başlıyor!

TBMM'de inşaat başlıyor!

FETÖ'nün 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından en büyük hasarı gören kurumlar arasında yer alan TBMM yeniden dizayn edilecek.




FETÖ'nün 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından en büyük hasarı gören kurumlar arasında yer alan TBMM yeniden dizayn edilecek. 


Meclis'te en büyük hasarı ana bina görmüştü. Binanın hasar gören yerlerinden bir bölümü müze olarak bırakılacak. Eski halkla ilişkiler binası olan A ve B blokları yıkılıp yeniden yapılacak. Meclis sığınağı da yeni yapılacak binada olacak.


Sabah


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



TBMM İdare Amiri Salim Uslu, FETÖ’nün darbe girişiminde Meclis’in bombalanan yerlerinin  tadilatına ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.


FETÖ’nün darbe girişimi sırasında bombalanan yerlerin tamiratının  başladığını anımsatan Uslu, Meclis’in bazı yerlerinin müze yapılmasına ilişkin,  şu anda 14 kişiden oluşan bir teknik heyetin çalıştığını ve raporlarını  vermediğini, bombanın düştüğü noktayı “anıt müze” yapma gibi bir niyetlerinin  olduğunu ifade etti.


Uslu, “Ziyaretçi kabulün yan tarafında bombanın düştüğü yere doğru bir  ‘demokrasi yolu’ olacak. Mevcut yolu mu ‘demokrasi yolu’ mu yapacağız yoksa  kapıdan çıkar çıkmaz oraya bir yol yapıp, sağını, solunu resimlerle mi müze  haline getireceğiz ona zamanla karar vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.


Sığınak ihtiyacı


Bir gazetecinin, “A ve B blokların yıkılma kararı alındı mı?” sorusunu  yanıtlayan Uslu, kararın henüz alınmadığını, çalışmaların devam ettiğini ama her halükarda bir sığınak ihtiyacının bulunduğunun kesin olduğunu söyledi.


Uslu, “Mevcut sığınağımızın yapıldığı tarihi dikkate alınırsa, konvansiyonel silahlara göre yapılmıştır. Halbuki daha sonraki gelişmeler dikkate alındığında, Meclis’in çalışmasına elverişli bir çalışma ortamı olacak şekilde  yapılacak. Bunun yanında revir, basın merkezi, TV’nin görev yapabileceği, Allah  korusun böyle bir durum söz konusu olursa Meclis’in çalışmalarına daha mini bir  yerde devam edeceği yerimiz olacak ama yerin altında olacak. Onunla ilgili  çalışmalar henüz devam ediyor” diye konuştu.



Vatan 


Geri Dön