02 / 05 / 2024

TBMM'nin onarımı 1 ayda tamamlanacak!

TBMM'nin onarımı 1 ayda tamamlanacak!

GYODER üyeleri, FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında bombalanan Meclis’i onarmak için tam gaz çalışıyor. 6 ayda bitirilmesi taahhüt edilen inşaat, dört ayda tamamlanacak



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'nin onarımını üstlenen GYODER üyeleri inşaatı bir ay içinde tamamlamak için gaza bastı. GYODER üyeleri tarafından eylülde inşaatına başlanan kısımlar taahhüt edilen süreden önce tamamlanacak. İnşaatın bitirilmes süresi 6 aydan 4'e indirildi. GYODER Başkanı Aziz Torun, aralıkta yenilenme işlemlerinin biteceğini kaydederek, "Çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Meclis'in çalışma koşullarını engelleyecek olan alanları hızla yeniliyoruz" diye konuştu.


MALİYET 100 MİLYONA ÇIKTI

Saldırılar sonrasında ağır hasar alan bina kısımlarını yenilemek ve darbe girişimine ilişkin bir müze hayata geçirmek için kolları sıvayan GYODER'in, onarım işlemleri için 50 milyon lira olarak öngördüğü bütçenin 60 milyona çıktığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Meclis'te sığınak alanının yetersiz olması sebebiyle mevcut çalışmaların yürütülebileceği 'Sığınak Meclis' yapılacak. Ağır hasar gören halkla ilişkiler binasının yenilenmesi ve sığınak alanının yapılmasıyla birlikte maliyetin 100 milyon liraya çıkacağı da söyleniyor.


'TALİMATLARI UYGULUYORUZ'

Başbakanlık makamının yakınına bomba atılması ve buranın büyük zarar görmesi nedeniyle bu bölümde düzenleme yapılmadı. Burası hasarlı haliyle korumaya alındı. Hasar gören bölüm tamamen spider camla kaplandı. Bombalardan birinin isabet ettiği iki kolon ise tel kafes içine alındı. Böylece gelen ziyaretçilerin darbe girişiminde bombanın bıraktığı hasarı görmesi amaçlanıyor. Aziz Torun, "Müzeleştireceğimiz alanda da ciddi çalışmalarımız var. Örneğin açıkta kalacak demirlerin korozyona uğraması için 'neler yapılabilir' bunun üzerine çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Bombalanan kısımların müze haline getirilmesine karşı çıkan insanlar olduğunun altını çizen Torun, "Yapılacak işlemlerin onayını Meclis başkanlığı veriyor. Bize verilen talimatlara göre imalat yapıyoruz" şeklinde konuştu.


Sabah


Geri Dön