18 / 05 / 2024

TCMB faiz kararı öncesi piyasalarda dehşet verici hareketlilik! Dolar ve altında peş peşe rekor geldi!

TCMB faiz kararı öncesi piyasalarda dehşet verici hareketlilik! Dolar ve altında peş peşe rekor geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı öncesi piyasalarda hareketlilik yaşandı. Dolar, 27 lirayı test ederek rekor kırdı ve euro da 30 liranın üzerine çıktı. Gram altın ise bin 700 lirayı aşarak yeni bir rekor elde etti.



Dövizdeki yükseliş aynı zamanda altın fiyatlarını da etkiliyor. Gram altın, bin 700 lirayı aşarak yeni bir rekor kırdı ve tam altın ise 11 bin liranın üzerine çıktı. Bu yıl altının değeri yüzde 55 oranında arttı.

Uskuay, "Altının ons fiyatının, Fed'in faiz artırım sürecini durduracağı beklentileriyle birlikte 2 bin dolara kadar çıkması, altının yerli ve yabancı talebini tetikledi. Altına olan yurtdışı talep ve dolar/TL kurundaki artış birleştiğinde, daha iyi fırsatlar sunan altın, doları geride bıraktı." şeklinde değerlendirme yaptı.

Borsa yükseliyor, Türk Lirası değer kaybediyor: Piyasalar hareketli!BORSA İSTANBUL'DA SERT DÜŞÜŞ!

Borsa İstanbul'da ise sert bir düşüş yaşandı. BIST 100 endeksi, gün içinde 6662 puana kadar yükselerek zirve seviyesini gördü, ancak akşam saatlerinde sert bir düşüş yaşadı. Endeks, satış baskısıyla birlikte 6500 puanın altına indi ve 6362 puana kadar geriledi. Kapanışta BIST 100 endeksi, yüzde 3.57 oranında düşüşle 6365 puanda işlem gördü.

Özellikle bankacılık sektöründe yaşanan düşüş dikkat çekerken, gün içindeki kayıplar yüzde 6'nın üzerine çıktı. Endeks, gün sonunda yüzde 6.32 düşüşle 5612 puanda bulundu.

Akbank, Enerjisa, Zorlu Enerji ve Kontrolmatik gibi birçok hisse senedinde ise devre kesiciler devreye girdi.

Memur maaş farkı ne zaman yatacak? Temmuz 2023 ara zammı ayın kaçında, ne zaman ödenecek? Son dakika!
Ekonomist Selçuk Geçer, doların 38 lira seviyesine ulaşabileceğini öngörüyor!
Emekliler hemen baksın! Maaşlar hesaplara yansıdı! SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 25 artış ve yüzde 5 ek zam!
Son dakika: Bugün deprem mi oldu? Az önce sallandık mı? En son deprem nerede oldu? 18 Temmuz 2023!

Geri Dön