25 / 08 / 2024

TCMB haftalık rezervlerini duyurdu! Altın rezervlerinde şaşılacak sonuç!

TCMB haftalık rezervlerini duyurdu! Altın rezervlerinde şaşılacak sonuç!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası rezervlerini açıkladı. İşte detaylar!



Mevcut rezervleri, TCMB, 5 Mayıs haftasında bir önceki haftaya bakılarak, 752 milyon dolar azalma oldu ve 114 milyar 132 milyon dolara düşmüş oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yani TCMB, tarafından uzun bir süredir beklenen Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini açıkladı. Böylece 5 Mayıs 2023 tarihi ile Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 59 milyon dolar azalış yaşanarak 68 milyar 412 milyon dolara kadar inmiş oldu.

ALTIN REZERVLERİNDE AZALMA YAŞANIYOR!

Brüt döviz rezervleri, 28 Nisan tarihinde 68 milyar 471 milyon dolar seviyesinde yer alıyordu. Bu zaman diliminde altın rezervleri ise 693 milyon dolara kadar düşüş yaşadı ve 46 milyar 413 milyon dolardan 45 milyar 720 milyon dolara azalmış oldu. Merkez Bankası'nın toplam rezervlerine bakıldığı zamanda, 5 Mayıs haftasında bir önceki haftaya bakılarak, 752 milyon dolar azalış göstererek, 114 milyar 884 milyon dolardan 114 milyar 132 milyon dolara düşmüş oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön