09 / 10 / 2024

TDV kentsel dönüşüm konulu toplantı düzenledi!

TDV kentsel dönüşüm konulu toplantı düzenledi!

Türkiye Deprem Vakfı, depreme karşı güvenli yapılaşmayı da kendisine ülkü edinen kar amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan bir kuruluştur...




Türkiye Deprem Vakfı, ülkemizin önde gelen üniversitelerine mensup akademisyenler ve tanınmış mühendisleri tarafından temelleri atılmış, yurtiçindeki ve yurtdışındaki disiplinlerarası ve kapsamlı çalışmaları dahilinde;   depreme karşı güvenli yapılaşmayı da kendisine ülkü edinen kar amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan bir kuruluştur. TDV hakkında genel bilgileri www.turkiyedepremvakfi.org.tr adresimizden bulabilirsiniz.

Vakfımız, faaliyetleri arasında her üç ayda bir gerçekleşen Deprem ve Duyarlılık Toplantıları kapsamında İstanbul 'da 10 Mart, 2011 tarihinde “DEPREM ve KENTSEL DÖNÜşžÜM - Planlama Boyutu ”     konulu bir toplantı düzenlemiştir.

Toplantının amacı, bugün yapılanların dışında sağlıklı bir çevre ve güvenli yapılaşmayı dikkate alacak bir anlayışa katkı sağlamakla birlikte, ticari kaygı ve sağlıksız bir çevre yaratmayı öne alan bir yapılaşma yerine, gerçekten teknik kaygıyı ve sağlıklı bir çevreyi öne alan bir çabaya, yeni bir yapılaşma kültürüne önemli ölçüde ihtiyaç olduğuna dikkat çekmektir. Aynı zamanda, “Sektördeki     aktif olarak uğraşan akademisyenler, mühendisler, mimarlar, yerel yönetimler STK 'lar   ve seçkin bina üreticelerini bir araya getirerek bilgi ve deneyim alışverişi için bir ortam hazırlamaktır.

 


Geri Dön