02 / 05 / 2024

TEB'de mortgage başvuruları 3 kat arttı

TEB'de mortgage başvuruları 3 kat arttı

TEB'de kredi faizi yüzde 1'in altına çekilince başvurular üç kat arttı



Konut kredilerinde sektörün iki katı büyüdüklerini belirten TEB Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu, 'Faizdeki düşüşle gayrimenkul fiyatları bir miktar artabilir. Bu yönden bakıldığında konut almak için en iyi zaman' dedi

Mart ayından itibaren başlayan hareketle konut kredilerinde hızlı bir büyüme gözlendiğini belirten Türk Ekonomi Bankası (TEB) Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu, uzun vadede yüzde 1'in altına indirdikleri kredi faiz oranıyla, sektörün iki katı bir büyüme yaşadıklarını söyledi. Faiz oranlarındaki indirimin ardından müşterilerden gelen günlük başvuru taleplerinin üç kat arttığını kaydeden Kumoğlu, "Rekabetçi fiyat politikamız ve her gün yenilenen hizmet anlayışımızla büyümeye devam ediyoruz" dedi.

2010 beklentimiz pozitif

2009 yılının ilk çeyreğinin konut kredileri açısından oldukça olumsuz geçtiğini hatırlatan Kumoğlu, 2008 yılı sonunda başlayan konut kredi stoğundaki erimenin 2009'un ilk çeyreğinde de devam ettiğini ifade etti. Tuğbay Kumoğlu ekonomideki olumlu gelişmelere paralel olarak mart ayından itibaren yeniden hareketlenmeye başlayan sektörün hızla artan bir büyüme trendine girdiğini vurguladı. 2009 yılının başlangıcının tersine konut kredileri ve gayrimenkul sektörü için umut vaad eden bir yıl olduğunu kaydeden Kumoğlu, "Bizim sektöre ve 2010 yılına bakışımız, 120 ay vadede yüzde 1 altı faiz oranı veren ilk banka olmamızla netleşiyor. 2010 yılıyla ilgili beklentilerimiz pozitif. Hatta faizdeki düşüşle gayrimenkul fiyatlarının bir miktar artacağını söyleyebilirim. Bu iki faktörü bir arada değerlendirince belki de bu dönem konut almak için en iyi zaman" diye konuştu.

'Faizler daha da inebilir'

Sektörde birbiri ardına yaşanan faiz indirimlerinin iç ve dış piyasadaki olumlu gelişmelerin paralelinde geliştiğini ifade eden Kumoğlu, ekonomideki olumlu seyir devam ettiği sürece faiz indirimine giden mevcut bankaların ve diğer bankaların da faiz oranlarında daha da indirime gidebileceğinin sinyalini verdi. Kumoğlu, "Faiz oranlarının ekonominin genel seyrinde negatif yönde bir gelişme olmadığı sürece bu seviyelerde veya biraz daha aşağı inebileceğini söyleyebiliriz ama bunun cok marjinal bir değişiklik olacağını öngörmüyoruz" dedi.

TEB'den 12 çeşit mortgage

TEB olarak müşterilerine 12 çeşit mortgage ürünü ile kişiye özel çözümler sunduklarını  ifade eden Tuğbay Kumoğlu, şöyle devam etti: "Piyasada 10 yıl vadede yüzde 0.95 faiz oranıyla yüzde 1 aylık faiz oranının altına inen ilk bankayız. Oranlarımız 12 aya kadar yüzde 0.82, 12-120 ay arası yüzde 0.95'dir. Bunun haricinde TEB müşteri memnuniyetini düşünerek, 12 çeşit mortgage ürünüyle müşterilerimize özel çözümler sunuyoruz. Türkiye'de bir ilk olan Molalı Kredi uygulamasıyla da müşterilerimiz kredi vadeleri içinde istedikleri zaman ödemelerine ara verebiliyorlar."
Radikal Emlak&Kredi


Geri Dön