Tebernüş Kireçci'den barınma sorununa çözüm önerisi! Türkiye'nin yeni bir kira yasasına ihtiyacı var!
Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ülke genelinde yaşanan barınma sorunun büyümesindeki asıl nedeni söyleyerek çözüm önerisinde bulundu.
Ülke genelinde barınma krizi başladı. Bir tarafta kiracılar yüksek kiralar altında ezilirken, diğer yanda ev sahibi olmak isteyenler ekonomik koşullardan dolayı hayalindeki eve kavuşamıyor.
Bu sorunların yanında bir de ev sahibi kiracı arasındaki gerilimler konut piyasasını oldukça karmaşık hale getirdi. Yüzde 25 kira artış uygulaması ile başlayan problemlerin çoğu hala çözülmedi.
Kiralarda yüzde 25 uygulaması ile zor günler yaşayan ev sahiplerinin mağduriyeti hala devam ederken, kiralarda yeni uygulama olan TÜFE'ye geçildi. Bu uygulamayla da kiracılar yüksek kiralar atılda ezilmeye başladı.
Uygulanan bu yöntemler hem ev sahibi hem de kiracılar için çözüm odaklı olmadı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ülke genelinde yaşanan bu barınma sorunun neden kaynaklı olduğunu söyleyerek çözüm önerisinde bulundu.
Kireçci, sosyal medya hesabından barınma sorunun altında yatan nedenin mevdut kira kanunu olduğunu söyledi.
Kireçci, adil bir yasa ile hem ev sahipleri hem de kiracıların korunması gerektiğinin altını çizerek ''Sadece kiracıyı koruyan bir kanun ev sahiplerine haksızlık olur.Sadece ev sahiplerini koruyan kanun da kiracılara haksızlık olur.Dengelerin gözetildiği bir kanun şart!'' ifadesini kullandı.
İşte Tebernüş Kireçci'nin sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...
Tebernüş Kireçci @TebernKireci1
Mevcut kira kanunu Türkiye'yi barınma sorununun daha fazla büyümesine neden olur.
Türkiye'nin yeni bir kira yasasına ihtiyacı var!
Bu yasayla kiracılar kısa vadede kazançlı çıkar gibi görünse de uzun vadede zararlı çıkar!
Adil bir yasada hem ev sahibi korunmalı hem kiracı.
Sadece kiracıyı koruyan bir kanun ev sahiplerine haksızlık olur.
Sadece ev sahiplerini koruyan kanun da kiracılara haksızlık olur.
Dengelerin gözetildiği bir kanun şart!