Sektörel

Tebernüş Kireçci'den inşaat maliyeti değerlendirmesi: Yükseliş eğilimine devam edecek!

Türkiye İstatistik Kurumu dün inşaat maliyet endeksi rakamlarını açıkladı. Buna göre yıllık yüzde 72,78 artarken, aylık yüzde 1,11 arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, inşaat maliyeti rakamlarını değerlendirerek ''yükseliş eğilimini sürdürecek'' dedi. 

Türkiye İstatistik Kurumu, konut sektörünün merakla beklediği İnşaat Maliyet Endeksi Mayıs 2024 rakamlarını dün açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2024 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,11 artarken, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 72,78 artış gösterdi.  Buna göre; bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 1,25 artış gösterirken, işçilik endeksi yüzde 0,84 artış gösterdi.

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci verileri değerlendirerek inşaat maliyetleriyle ilgili ''Yükseliş eğilimine devam edecek'' açıklaması yaptı. Kireçci, inşaat maliyetlerinin ilerleyen dönemlerde de yükselmeye devam edeceğini belirterek, ikinci elde ciddi fırsatlar olduğunun altını çizdi. Kireçci'nin, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşıma onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar....

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1
İnşaat maliyet endeksi, 2024 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,11, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,78 arttı.

Yorumu: İnşaat maliyetleri yükseliş eğilimini sürdürecek. 

İkinci elde çok ciddi fırsatlar var.

 

Tebernüş Kireçci: Kazım Taşkent ne kadar haklıymış...

Murat Kurum yeniden bakan oldu! Türkiye'nin konut ve kira sorunu artarak devam edecek!

ABD’de ev alma hayali kuranlar dikkat! Tebernüş Kireçci uyarıyor! Mutlaka okuyun!