28 / 04 / 2024

Tek-Art İnşaat SPK'nın radarında! Patronlara ceza kesildi!

Tek-Art İnşaat SPK'nın radarında! Patronlara ceza kesildi!

Tek-Art İnşaat’ın patronu ve yönetim kurulu üyelerine SPK'dan yeni ceza verildi. Geçtiğimiz yıl verilen ceza ile ilgili harekete geçilmemesi nedeniyle kurul 6 kişi hakkında ceza uygulanması kararını aldı. 



Borsa İstanbul’da işlem gören Tek-Art İnşaat'ın yöneticileri Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) radarından çıkmıyor. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Sermaye Piyasası Kanunu’nun 103. maddesine aykırı hareket ettikleri sebebiyle şirket patronu Soner Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri olan Zeynep Yılmaz Demirci, Türkay Yılmaz, Fatma Yılmaz ve Aslan Dede için her birine ayrı ayrı olacak şekilde 478 bin 846 TL ceza uygulanmıştı. Hürriyet'te yer alan habere göre; ayrıca bu kişilere “İlişkili taraftan pay satın alınması işleminde Tek-Art İnşaat’ın karının/malvarlığının 47.716.593 TL tutarında azaltılması” ve “İlişkili taraftan olan alacaklara faiz tahakkuku işleminde TekArt İnşaat’ın karının/malvarlığının 772.476 TL tutarında azaltılması” gerekçesiyle SPK'nın 110. maddesi kapsamında suç duyurusu yapılmasına da karar verilmişti. 

Tek-Art İnşaat SPK nın radarında! Patronlara ceza kesildi!

SPK YİNE TESPİT ETTİ

Geçtiğimiz yıl verilen karar sonrasında bu yıl da Tek-Art İnşaat’ın patron ve yöneticileri SPK'nın radarına girdi. Soner Yılmaz, Zeynep Yılmaz Demirci, Türkay Yılmaz, Fatma Yılmaz, Aslan Dede, Güneş Biber isimli kişilere “Tek-Art İnşaat’ın ilişkili tarafları lehine uğradığı kaybın kanuni faizi ile birlikte giderilmesi konusunda gerekli işlemlerin yapılması yönündeki Kurulumuzun 02.04.2020 tarihli kararına aykırı hareket edilmesi” sebebiyle Sermaye Piyasası Kanunu’nun 103. maddesi gereğince toplamda 2 milyon 441 bin 792 TL para cezası kesildi.

Tek-Art İnşaat SPK nın radarında! Patronlara ceza kesildi!

HİSSE KURUŞLU SEVİYELERDEN ÇIKABİLDİ

2007'de 5.46 TL ile tarihi yüksek seviyesini gördükten sonra uzun yıllar 0,50-0,60 TL seviyelerinde işlem gören hisse 2019'un sonunda 1 TL seviyesine çıktı. İnişli-çıkışlı dar bantta seyreden hisse Ocak 2021'de yıllardır görmediği seviye olan 2.55 TL'ye kadar ulaştı. Şirketin yüzde 61.93’ü halka açıkken, en büyük pay ise Mehmet Ali Yılmaz ve oğlu Soner Yılmaz’ın. 

Şirketin sermayesi 300 milyon TL iken, özsermayesi ise 819.6 milyon TL civarında.


Geri Dön