02 / 05 / 2024

TEKEL'in yapıları cezaevi olacak!

TEKEL'in yapıları cezaevi olacak!

Adalet Bakanlığı, cezaevi yapımı için ödenek bulamayınca TEKEL'in tütün depoları, vagon fabrikası gibi yapıları cezaevine dönüştürecek



Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde kapasitenin üzerine çıkan yoğunluğa çare bulmak için ilginç bir yöntem geliştirdi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ilk etapta TEKEL depoları, vagon fabrikaları gibi tesisler üzerinde durduklarını açıkladı.

Koğuşlarda yer kalmadı
TBMM İnsan Hakları Komisyonu, geçtiğimiz iki yıl boyunca Türkiye çapında, yürüttüğü cezaevi incelemeleri sonucunda çeşitli raporlar hazırladı. Raporlarda, "Hemen her cezaeviyle ilgili 'kapasitenin üzerinde doluluk var, bir yakakta iki mahkum yatıyor. Yerlere yataklar seriliyor" gibi tespitler yapıldı.

Fabrikalara işçi yerine muhkum
Adalet Bakanı Ergin konuyla ilgili, ilk etepta kamunun elinde bulunan ancak özel sektöre devredilmesi kararı alınan tesisleri açık cezaevi yapmak üzere harekete geçtiklerini bildirdi. Ergin, tesisleri değerlendirirken sadece binaları değil, açık cezaevine uygun boş arazi olup olmadığına da baktıklarını bildirdi.

Milletvekillerinin "Bizim kente yapın" yarışı
Bakan Ergin, karar verme aşamasına geldiklerini bildirirken, bu tesisleri açıklamak istemedi. Bakan Ergin'e, açık cezaevlerinin kendi illerinde yapılmasını isteyen milletvekillerinden yoğun baskı geliyor. Hafif suçlardan hüküm giymiş muhkumların tutulduğu açık cezaevleri özellikle küçük illerde ekonomik canlanma için talep ediliyor.
Saliha ÇOLAK/Gazete Habertürk


Geri Dön