Genel

Tekfen Gelişen Kentler Zirvesine ortak oldu!

GYODER ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Konya’da düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi, Tekfen Holding bünyesinde 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren Tekfen Emlak Geliştirme Grubu katkılarıyla gerçekleşti

 
Gelişen Kentler Zirvesi’nin Konya durağı Tekfen Emlak katkılarıyla

GYODER ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Konya’da düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi, Tekfen Holding bünyesinde 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren Tekfen Emlak Geliştirme Grubu katkılarıyla gerçekleştiriliyor.GYODER ve Konya Büyükşehir Belediye işbirliğiyle 1-3 Kasım 2010 tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Gelişen Kentler Zirvesi’nin ikincisi, gayrimenkul sektörünün lider firmalarından Tekfen Emlak Geliştirme Grubu’nun katkılarıyla düzenlenecek. 

Gayrimenkul sektörüne ve ekonomiye ilişkin değerlendirmelerin yanı sıra, yerel temsilciler ve uzmanlar tarafından Konya’nın yeni vizyonunun ve yatırım fırsatlarının ele alınacağı Gelişen Kentler Zirvesi’nde konuşmacı olan Tekfen Emlak Geliştirme Yatırım ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ömer Egesel, “Yatırımcı Gözüyle Gelişen Kentler: Konya” başlıklı oturumda bir konuşma yapacak. Tekfen Emlak, Konya’nın en güzel noktalarından biri olan Meram-Kozağaç Bölgesi'nde 245 dönüm üzerine inşa edilecek 1000 seçkin konut içerecek projesi ile Konyalılara, yemyeşil ve doğaya duyarlı bir yaşam ortamı sunmayı da planlıyor.

Destekleyen Kurumlar: SPK, TOKİ, ULI
Katkılarıyla : Tekfen Emlak Geliştirme
Zirve Sponsoru : Seha Yapı
Ana Sponsorlar : Deha Yapı, Komyapı
Sponsorlar : Anel Eneji, Emlak Konut, İş GYO, Kentsel Strateji, Konya Çimento, Soyak, TSKB GYO
Katkıda Bulunanlar : Kompen, Selçuker Gayrimenkul Yatırım A.Ş.
Basın Sponsorları : Bloomberg-HT, Finans Dünyası, Hürriyet
İletişim Sponsorları   : Arkitera, Gayrimenkul Türkiye, KB Savills, Reidin.com, REP-Real Estate Publishers

Konya Büyükşehir Belediyesi hakkında
Vizyonu “Bir dünya kenti olarak gördüğümüz Konya’yı, geçmişi kadar büyük ve görkemli bir geleceğe hazırlayarak Dünya Yaşanabilir Kentler sıralamasında üst sıralara çıkarmak” olan Konya Büyükşehir Belediyesinin misyonu ise “Katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile, adalet ve dürüstlükten ödün vermeme kararlığı içerisinde, kaynakları planlı, programlı, etkili ve verimli kullanarak, kent ve kent sakinlerinin yerel ortak ihtiyaçlarını gidermek suretiyle, yüksek kalite standartlarında yaşam düzeyi sunarak inanımızı tarihi, kültürel ve ekonomik zenginliklere kavuşturmak”tır.

Konya’yı marka bir kent haline getirmek için yoğun çaba sarfeden Konya Büyükşehir Belediyesi son 7 yıllık dönemde 500’ün üzerinde fiziki, sosyal ve kültürel alanda yatırım yapmış olup, gelecek 5 yıllık dönem içinde de 193 eser ve 2.000.000.000 TL’ye yakın bir yatırım planlaması yapmıştır. Bu projelerden biri 50.000.000 TL’lik bedelle yatırımına başlanılan Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’dir. 200 milyon TL’lik bir yatırım olan Uluslar arası Olimpiyat Kompleksi ile Selçuklu Başkenti Konya’nın tarihi dokusunu ortaya çıkaracak Mevlana Kültür Vadisi Projesi, yeni dönemde genişleyerek Konyaray adını alacak Hafif Metro sistemi, yeni kent merkezini oluşturacak Eski Sanayi Kentsel dönüşümü yeni dönemde Büyükşehir Belediyesinin vizyon projelerindendir. Kurumsal yapısını geliştirerek mali yapısını güçlendiren Konya Büyükşehir Belediyesinin temel hedefi Kültürel ve tarihsel dokuya uygun, planlı düzenli ve modern bir kent oluşturarak istihdamı artırmak, yeni yatırım ve üretim artışı sağlamak, çağdaş, konforlu ve güvenli bir ulaşım sistemi ve buna uygun alt yapıyı oluşturarak, temiz, sağlıklı ve yaşanabilir çevre oluşturmaktır. Yeşil alan miktarını AB ülkeleri standardına çıkararak, bilişim teknolojilerinin kurum içi ve kurum dışı ilişkilerde kullanımı yaygınlaştırmak, katılımcı yönetim anlayışı ile birey ve kurumların yönetime doğrudan katılımını temin etmek, sosyal belediyecilik kapsamında hizmet seviye ve kapasitesini yükselterek, sosyal refahı ve mutluluğu artırmak, hemşerilerimize sürekli eğitim ve yaşam boyu spor imkanları sunarak Konya’yı Kültür ve turizm açısından cazibe merkezi haline getirmektir.

GYODER hakkında
2 Ağustos 1999’da Türkiye’deki gayrimenkul yatırım ortaklıklarının mevcut ve kurulmakta olan temsilcileri tarafından kurulan GYODER Türkiye’de yeni ve gelecek vadeden, ekonomiye dinamik bir yön vermede lokomotif olacak gayrimenkul sektörünün tanıtım ve temsilini sağlamak, gelişimini teşvik etmek, sektöre kalite, kontrol ve eğitim konularında standartlar getirmek ve korumak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. İlk kez 2000 yılında düzenlediği, sektörde ilk ve tek olan, Gayrimenkul Zirveleri gayrimenkul sektöründeki aktörlerden oluşan değerli katılımcıları ve gündem yaratan içerikleri ile Türkiye’de gayrimenkul sektörünün tüm yönleriyle tartışıldığı geleneksel platformlar haline gelmiştir. Düzenlediği konferanslar, paneller, sempozyumlar ve eğitim seminerleri ile gayrimenkul sektöründeki kişi ve kuruluşlarca yakından takip edilen GYODER bugün 300’e yaklaşan üye sayısıyla sektörde bir sinerji oluşturmaktadır. GYODER kuruluşundan bu yana aralarında gayrimenkul hukuku, gayrimenkule dayalı enstrümanlar, gayrimenkul finansmanı ve ipotekli konut kredileri, kamu yönetimi yasa tasarısı, gayrimenkul endeksleri, gayrimenkulde gelişen pazarlar, imar mevzuatı, kadastro mevzuat uygulaması, tapu işlemleri uygulamaları, değerleme hizmetleri, proje yönetimi, kat mülkiyeti konularında, ulusal ve uluslararası tartışma ve eğitim platformları yaratmakta, MIPIM, Barcelona Meeting Point, REAL VIENNA, ULI, EPRA ve NAREIT gibi gayrimenkulün uluslararası markaları arasında ülkemizin ismini başarıyla temsil etmektedir. GYODER ilk kez 2000 yılında düzenlediği sektörde ilk ve tek olan Gayrimenkul Zirveleri’ni, 2009 yılı itibariyle ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı ile birleştirerek, Türkiye’nin ilk uluslararası katılımlı bölgesel gayrimenkul fuarını sektöre kazandırmıştır. Ayrıca gelişen kentlerin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileri ile buluşturmak ve bu kentlerin sesini ulusal ve uluslararası alanlarda duyurmak, gelişmeye açık, vizyon sahibi ve önemli potansiyel barındıran kentlere yatırım yapılmasına ön ayak olmak amacıyla “Gelişen Kentler Zirvesi” düzenleme kararı almıştır. Gelişen Kentler Zirvesi’nin ilkini 7-8 Ocak 2010 tarihlerinde Bursa’da, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlemiştir.