28 / 04 / 2024

Tekfen Holding enerji sektörüne girecek!

Tekfen Holding enerji sektörüne girecek!

Tekfen Holding, enerjiye girme kararı aldı. Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili, Samsun’da tarım şirketi Toros’un aslında kendi enerjisini ürettiğini, ancak şimdi orada 350 milyon dolarlık sülfürik asit tesisi inşa ettiklerini hatırlattı



Samsun’da tarım şirketi Toros’un aslında kendi enerjisini ürettiğini, ancak şimdi orada 350 milyon dolarlık sülfürik asit tesisi inşa ettiklerini hatırlatan Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili, “Bunun dışında özellikle yenilenebilir enerji alanında enerji sektörüne yatırım yapmayı istiyoruz. Gaz ve kömürden enerji üretme yatırımı için geç kaldık. Çünkü bu alanlarda çok fazla yatırımcı var. Bu sebeple benim gönlümde güneş enerjisi var ama rüzgâr da olabilir.” dedi.


Tekfen’in konut projesi Hep İstanbul’un Esenyurt’taki temel atma töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Birgili, ciroyu böylece daha çeşitli hale getirebileceklerini kaydetti. İlgili yatırımların Tekfen’e yaraşır büyüklükte olacağının altını çizdi. Şu an cironun yaklaşık yarısını taahhüt işlerinden, yüzde 40 civarını tarım işlerinden sağladıklarını anlatan Birgili, “Bunu yüzde 30-35 tarım, yüzde 20-25 emlak ve enerji-taahhüt şeklinde çeşitlendirmek istiyoruz.” dedi.


Tekfen Emlak Geliştirme tarafından Esenyurt’ta, 500 milyon lira değerinde ve 11 blokta  bin 424 daire olarak inşa edilecek ‘Hep İstanbul-Hayatımın Evi Projesi’nin temeli dün atıldı. Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, ekim ayı itibarıyla satışa çıkan projenin yüzde 45’inin satılmış durumda olduğunu söyledi. Projede fiyatlar ise 247 bin lira ile 562 bin lira arasında değişiyor. Egesel, arsa alanının yüzde 47’sinin yeşil alan ve peyzaja ayrıldığını söyledi. 5 bini aşacak bir nüfusun projede yaşayacağını öngördüklerini kaydeden Egesel, “Projeyi 2017’nin başında bitirmiş ve daireleri teslim etmiş olacağız.” dedi. Projede, 1+1 daireler 247 bin lira ile 311 bin lira, 2+1 daireler 348 bin ile 477 bin lira, 3+1 daireler 442 bin lira ile 562 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu.


Zaman


Geri Dön